En marxa la Universitat de l’Experiència per a majors de 55 anys

24/01/14. És una iniciativa de formació de la Universitat de Barcelona al Campus de l’Alimentació del Recinte Torribera

24/01/14. Possibilitar la formació universitària a majors de 55 anys i afavorir la comunicació intergeneracional. Aquest és l’objectiu del projecte la Universitat de l’Experiència, una iniciativa de formació de la Universitat de Barcelona (UB) al Campus de l’Alimentació (Recinte Torribera), que es va iniciar fa unes setmanes. Es tracta d’un programa de formació innovador de la UB, que es realitza per primera vegada a Santa Coloma, i al que es pot participar sense haver de complir cap requisit formatiu previ. El model de formació és mixt, en què es combinen les assignatures específiques del programa formatiu de la Univeristat de l’Experiència amb la integració dels estudiants grans en assignatures de grau (per a ells optatives a escollir) dels diferents ensenyaments adscrits al programa. Així els estudiants de més de 55 anys comparteixen classes i tallers sobre alimentació, salut i gastronomia amb els estudiants més joves que cursen graus que ofereix el Campus a Santa Coloma (Nutrició Humana i Dietètica; i Ciència i Tecnologia dels Aliments). Fa uns dies, per exemple, els alumnes d’aquest projecte van poder comptar amb uns professors d’excepció: el xef colomenc Víctor Quintillà, el mestre xocolater Enric Rovira i el campió mundial de les pizzes Fabian Martín. Les assignatures i pre-inscripció


La Universitat de l’Experiència inclou assignatures per conèixer els aliments en tots els seus vessants –composició, propietats, valor nutritiu i seguretat alimentària, entre d’altres; sense oblidar la part sensorial que connecta l’alimentació amb la gastronomia. També s’estudia la relació que hi ha entre alimentació i salut i, en definitiva, com la forma com ens alimentem repercuteix en la bona salut i la qualitat de vida de les persones.
L’oferta de places per a la Universitat de l’Experiència és de 50 per a cada curs. Per aquest motiu, previ a la matriculació, s’ha de realitzar una preinscripció, el termini de la qual serà de l’1 al 5 de juliol d’enguany. Més informació al web www.ub.edu/experiencia i al telèfon 93 403 11 10.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure