Els venedors del mercat Sagarra estrenen parades satisfets però amb alguns reclams

19/12/2014 Afirmen que han guanyat clients respecte la carpa però detecten un problema amb la manca d’aparcament.

Només unes setmanes després d’estrenar equipament, els venedors del mercat Sagarra, al cor de Santa Coloma de Gramenet, mostren la seva satisfacció amb la nova instal·lació, que els ha permès guanyar alguns clients respecte a la darrera etapa viscuda a la carpa provisional del carrer Llorenç Serra. Juani del Cerro assenyala des de la parada de bacallà, conserves i olives on treballa que els paradistes, en línies generals, “hem guanyat clients atès que hem recuperat els que no baixaven a la carpa i hem afegit alguns que ara vénen d’aquella zona”. Del nou edifici, remodelat després de 80 anys d’història, explica que no s’ha trobat cap deficiència. “Han complert amb tot el que havien promès”, indica.

El nou mercat Sagarra, amb menys parades i totalment renovat, va reobrir les portes el passat … enmig d’una gran festa que es va allargar durant diferents dies. L’equipament és ara “molt maco”, diu el peixater José Ballarry, i les compres semblen que estan “animades”. A la carpa, sobretot en l’última etapa, els venedors van anar veient com es perdia clientela, tot i el boom viscut a l’inici. Per aquest motiu la reobertura del vell mercat, amb una cara nova, sembla que ha retornat els ànims als venedors. “El mercat és molt maco”, segons la Carmen Soler, però ella té molt clar que hi ha un element que li resta clientela: l’eliminació de l’aparcament al voltant de l’edifici. “No hi ha zones de càrrega i descàrrega per als clients, ni zona blava. Com s’ho fa la gent per carregar amb la compra de tota la setmana, o la gent gran que necessita d’ajuda per transportar la compra”?, es pregunta aquesta carnissera des d’una de les parades més grans i vistoses del nou mercat Sagarra. Assegura que molts compradors ja se li han queixat d’aquesta mancança i lamenta que les grans superfícies donin unes facilitats per comprar amb les quals els mercats municipals no poden competir “de vegades per no pensar bé les coses, com ha passat amb el mercat Sagarra i el problema de l’aparcament”.

Des de la seva pollastreria, el Pedro i la Aurora expliquen que els venedors, un total de 19, semblen estar ara “bastant millor que abans de la reforma” però pensen que és massa d’hora per fer balanç, per dos motius. El primer, perquè tot allò que és nou sempre té un punt d’atracció que després es pot mantenir o pot anar a menys. També a més. I en segon lloc, perquè els professionals que es dediquen a la venda de menjar als mercats saben que els clients tenen un comportament que es repeteix any rere any i que comporta que les vendes baixin sempre abans de les festes de Nadal. És com si la gent es reservés la despesa gran per als dies festius. El Nadal no deixa de ser la festa gran del consumisme. Aquest matrimoni es mostra convençut que l’aposta econòmica que s’ha fet pel nou mercat, tant els paradistes com l’Ajuntament de Santa Coloma, “sortirà bé”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure