Els restauradors de la plaça de la Vila en peu de guerra per les terrasses

27/11/13. La polèmica estaria en l’atorgament de la llicència per obrir un nou bar

27/11/13. Els propietaris dels bars de la plaça de la Vila estan en peu de guerra. La imminent obertura d’un local a tocar de la històrica farmàcia ha aixecat polseguera entre els restauradors que hi tenen terrassa, ja que el nou inquilí obligarà a l’Ajuntament a redistribuir l’espai assignat, un autèntic cavall de batalla des de fa un temps. En total, són quatre els bars que ocupen un lloc a la plaça de la Vila: el Xocola, el Cinc, Lalola i el 9 Carrer, a més del nou establiment, Koloma, que ho farà en breu. Els locals més afectats, però, són el bar Lalola i el restaurant el Cinc, que ocupen part de l’espai on els propietaris del nou bar volen col·locar també taules i cadires.

L’arrel de la polèmica sembla estar en l’atorgament de la llicència per obrir el bar, espai on durant molt de temps es va ubicar l’oficina de la Creu Roja a Santa Coloma. Segons algunes fonts, des de la marxa de la Creu Roja, uns quants s’han interessat en el local a causa de la seva privilegiada situació. “Ha vingut gent interessada a obrir una llar d’infants i una gelateria. També per fer-hi habitatge, però no ha quallat”, expliquen.

De fet, el local estava destinat com a equipament sanitari i/o cultural i la finca sencera, afectada per un projecte urbanístic –conegut com a PERI Santa Coloma Vella II- que no s’ha executat. Segons el primer tinent d’alcalde, Esteve Serrano (PSC), en no haver-se desenvolupat el projecte, l’Ajuntament ha autoritzat una llicència en precari per tal que els amos del nou bar el puguin obrir. La llicència en precari els permet desenvolupar l’activitat per un temps determinat o de manera indefinida en cas que no s’executi el projecte però renuncien a demanar futures indemnitzacions. Serrano assegura que la situació es “desbloquejarà aviat”. L’única solució possible és una redistribució de les terrasses actuals per tal d’encabir la del nou local.

La instal·lació de terrasses està controlada pel Pla Regulador de Terrasses, que depèn de l’Ajuntament. El text, que es pot trobar al web de l’Ajuntmanet, cita explícitament que serà aquest qui, en una zona amb diversos establiments, distribueixi l’espai, estableixi la superfície que es pot ocupar i determini la situació de les terrasses.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure