Els parcs de Santa Coloma reben una puntuació de notable per part dels seus usuaris

20/12/2017 – El Parc de Can Zam obté una nota de 7,8 i el Parc del Molinet suma 7,6 punts, segons la valoració de la qualitat per part dels seus visitants.

Els usuaris dels dos parcs de Santa Coloma de Gramenet, Can Zam i el Molinet, han valorat la qualitat de l’entorn i dels serveis que s’hi ofereixen amb un 7,8 i un 7,6 respectivament. A més, el Parc de Can Zam destaca per situar-se en la quarta posició del rànquing global de parcs metropolitans en quan a estada mitjana al parc, ja que els usuaris hi passen una mitjana d’una hora i 49 minuts. En aquest sentit, el Parc del Molinet també se situa per sobre de la mitjana global de l’AMB, amb una estada mitjana d’una hora i 23 minuts.

També cal destacar que més de tres quartes parts dels usuaris d’ambdós parcs hi arriben caminant des del seu punt d’origen, un fet que contribueix a reduir la contaminació en l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Així, el 82% dels visitants del Parc del Molinet hi accedeixen a peu, mentre que en el cas del Parc de Can Zam ho fan el 78% d’usuaris.

De tots els parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els més ben valorats han resultat el Parc del Jardí Botànic Històric de Barcelona (amb 8,6 punts), el Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat (valorat amb un 8,5) i, en tercer lloc, el Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat (puntuat amb un 8,2).

Les característiques més ben valorades dels parcs metropolitans són, en primer lloc, la tranquil·litat (amb una mitjana de 8,4), seguida de la proximitat (un 7,9) i el disseny (amb 7,7 punts). A més, durant aquests últims anys, l’AMB ha fet una forta inversió en la millora de la senyalització dels parcs, més moderna i entenedora, i aquest és precisament l’apartat que més ha augmentat en quant a valoració respecte de l’últim estudi, realitzat fa dos anys. D’aquesta manera, la senyalització ha passat d’estar valorada pels usuaris amb un 5,9 l’any 2015, a incrementar-se fins a un 6,5 en l’estudi d’enguany.

Millora de la satisfacció dels usuaris del parcs

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona per part dels seus visitants, que han puntuat amb una mitjana de notable la qualitat d’aquestes zones d’esbarjo urbanes. Cal afegir que els usuaris van amb bones expectatives al parc, però consultats una vegada ja hi són, la nota és encara més alta, superant les seves suposicions inicials. Aquest fet implica un augment important de la satisfacció ciutadana.

A més, aquesta qualitat i satisfacció percebudes per part dels visitants no ha parat de créixer en els últims 10 anys, fet que demostra un aval de la rigorosa gestió que l’AMB fa sobre aquests espais verds.

Anar a fer un vol i el descans són els principals motius de la visita, seguit del passeig dels gossos, que és el valor que més incrementa dins d’aquest apartat. L’AMB, conscient de l’augment d’aquests valors any rere any, i per tal de millorar la convivència entre els usuaris amb gos i sense, està dotant actualment les àrees per aquests animals domèstics amb més amplitud de superfície i serveis.

Totes aquestes conclusions provenen d’un estudi d’AMB realitzat durant els mesos de juny i juliol de 2017, basant-se amb un total de 5405 d’entrevistes presencials repartides entre els 44 parcs metropolitans. A cada un dels parcs metropolitans s’han realitzat entre 100 i 150 entrevistes, segons les dades d’afluència.

L’estudi de satisfacció dels usuaris té una freqüència biennal des de la seva primera edició, realitzada l’any 2007. Mitjançant un qüestionari, es busca el grau de satisfacció dels visitants dels parcs metropolitans en referència al seu entorn i als serveis que s’hi ofereixen, a la vegada que s’estudien els seus hàbits i es determinen els perfils dels usuaris.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM