Els paradistes del Mercat del Fondo denuncien deficiències

La Junta es queixa de pudors, sorolls i acabats dolents

Majestuós per fora i problemàtic per dins. L’edifici multifuncional del Fondo fa pudor de peix al mercat i, també, a la biblioteca, a causa de l’acumulació de líquids al moll de descàrrega. Paradistes i usuaris, així com l’ajuntament, assenyalen que s’han fet moltes millores des de la seva inauguració fa dos anys, però algunes deficiències romanen. Els concessionaris del mercat es queixen també del fort soroll de l’equip de climatització, de la mala qualitat dels acabats del recinte, de la falta d’aparcament a la zona i altres inconvenients. Demanen solucions urgents i una campanya municipal de promoció dels mercats municipals que, subratllen, pateixen una greu crisi de clientela.
L’edifici és una construcció bonica, malgrat estar incrustada entre edificis. En bona mesura, està complint el paper dinamitzador del barri amb els seus equipaments: mercat, biblioteca, guarderia, supermercat… No obstant això, les peces no acaben d’encaixar, segurament per problemes de disseny.
Quan el vam visitar, a les 9 hores, la temperatura era ja de 41 graus i la pestilència a peix era incontestable al moll de càrrega situat al soterrani. “Això que la zona de descàrrega dels camions s’ha netejat amb aigua, però com queda embassada, no hi ha remei”, sosté un representant de la Junta. “El desguàs està a la part contrària i no hi ha prou pendent”, afegeix un altre paradista.
La insuficient ventilació és un altre dels motius de la pudor, com també de les altes temperatures. Allà es troben els motors de les càmeres, que estan gairebé sempre en funcionament a causa de la calor. Els usuaris es queixen també que els refrigeradors són petits i incòmodes. La planta del mercat és diàfana i agradable. No obstant això, no acaba de satisfer les necessitats dels usuaris. Aquests opinen que l’ajuntament va optar per un sistema bioclimàtic, per reduir les demandes elèctriques i per ser més ecològic, però sostenen que fa un soroll insuportable durant una llarga jornada laboral. Un paradista, equipat amb un sonòmetre, ens mostra el resultat: 80 decibels. Ho consideren excessiu, perquè una carretera amb molt trànsit se situa en 75 dB.
Els paradistes reconeixen els esforços de l’ajuntament, encara que insisteixen a seguir reclamant millores. Demanen també rajoles a terra, perquè la pintura ataronjada emprada dóna un aspecte brut al mercat, tot i que admeten que es neteja dos cops al dia. No estan contents tampoc amb la neteja de l’empresa Limasa, especialment els dissabtes: “Deixen només a un mosso, que acostuma a ser el principiant”, diuen.

Promoció dels mercats
Aquests extrems i l’envelliment de la clientela qüestiona el futur de la instal·lació. Els paradistes demanen una campanya de promoció dels mercats municipals per atraure els joves que, a parer seu, no vénen perquè no tenen costum, ni temps, ni places de pàrquing.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure