Els Mossos d’Esquadra engega una campanya per evitar els robatoris de mòbils

20/09/2016 – ‘No et quedis immòbil’ consisteix en uns consells per evitar que ens robin el telèfon mòbil i les nostres dades personals.

El furt i robatori de mòbils s’ha convertit en els darrers temps en un dels principals motius de denúncia, per aquest motiu, els Mossos d’Esquadra ha engegat una campanya sota el lema ‘No et quedis immòbil’, adreçada a la prevenció de la sostracció de terminals mòbils i a la protecció dels dispositius i de les dades emmagatzemades.

Aquesta campanya consisteix en uns consells com ara guardar el número de l’IMEI –necessari en el cas de pèrdua o robatori-, utilitzar els sistemes de seguretat que ofereix el dispositiu mòbil i protegir-lo amb un PIN, una contrasenya o un patró gràfic de desbloqueig. També, els agents aconsellen utilitzar el telèfon mòbil de manera discreta, estar alerta al que succeeix al voltant quan es parla per telèfon, tenir-ho ben guardat en una butxaca o bossa, fer còpia de seguretat de la informació continguda i evitar connectar-se en xarxes wifi desconegudes o sense contrasenya d’accés, entre altres.

Davant un robatori o pèrdua es recomana efectuar una denúncia immediatament a la dependència policial més propera i bloquejar immediatament la línia de telèfon amb l’operador. A més a més, com avui en dia els nostres dispositius mòbils estan connectats a Facebook, Twitter i WhatsApp, entre altres, s’aconsella desactivar per complet aquestes aplicacions i modificar les contrasenyes de les xarxes socials per evitar que terceres persones tinguin accés a les vostres dades personals.

En cas de voler obtenir més consells sobre aquesta campanya, els Mossos d’Esquadra ha habilitat una pàgina web amb tota la informació relacionada per no quedar-se immòbil, mossos.gencat.cat/ca/prevencio/mobils.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM