Els darrers delictes a la gent gran posen en avís als cossos policials

05/08/2016 – Els Mossos d’Esquadra inicien el Pla de Seguretat Integral Estiu-2016.

En els darrers mesos, els casos de delictes a la gent gran han fet que els cossos policials de la ciutat preparin una sèrie de mesures per evitar-los. Amb l’arribada de l’estiu, els nous hàbits de convivència i mobilitat dels mesos d’estiu els obliga a adaptar-se a la realitat diària.

Els Mossos d’Esquadra focalitzaran els esforços en l’increment de la presència en els espais públics d’alta ocupació, com places, parcs, eixos comercials i la Serralada de Marina, amb la voluntat de prevenció dels delictes i faltes contra el patrimoni.

Dispositiu Vetus
Aquest Pla d’Estiu s’inicià amb el Dispositiu Vetus, que va augmentar la seguretat a les persones d’edat avançada que retiren la paga doble de la pensió i que pateixen d’altres delictes i faltes. Per això també s’augmentà la presència a les zones de la ciutat a on hi ha més concentració d’entitats bancàries. A aquest dispositiu s’afegeix el dispositiu Gregal, que des del juliol i fins al setembre fa que s’augmenti el patrullatge a peu pels principals eixos comercials, els contactes amb els comerciants i la comunicació amb la ciutadania, per facilitar consells se seguretat.

Tipus de delictes
Els delictes més habituals contra la gent gran són: 1. Fer-se passar per falsos revisors de serveis, fins i tot rebent la trucada d’avís. Cal recalcar que mai s’ha de pagar en efectiu aquestes visites. 2. Furts a l’interior dels domicilis amb el modus d’entrega de propaganda o recollida de signatures. Alguns dels grups demanen anar al lavabo i aprofiten per emportar-se diners o joies. 3. Furts tipus “abraçada”: Des de noies que donen abraçades per agrair algun tipus d’informació o signatura, a noies que fan insinuacions i oferiments sexuals o noies que es fan passar per una persona coneguda. 4. Fals accident de trànsit: la persona s’apropa a un conductor gran i li diu que li ha fet un cop mentre circulava. Acaba demanant fer un part amistós i que li pagui en efectiu la reparació.

Consells per evitar els delictes
-Verificar la veracitat de les trucades de les companyies, trucant als telèfons d’atenció al client.
-No deixar-se arraconar, ni donar dades personals ni signatures al carrer a persones que no respectin les distàncies ni els efectes personals.
-Evitar retirar del banc quantitats de diners en efectiu, o buscar algú de confiança que pugui acompanyar-vos. No entretenir-se al carrer i portar la bossa creuada al davant. A l’hora d’entrar a casa vigilar si hi ha algun desconegut al portal.

En el cas que s’hagi patit un delicte a casa cal recordar que no s’ha de tocar res i trucar als Mossos d’Esquadra o la Policia Local per fer la denúncia. Avisar als cossos policials en cas de sentir sorolls estranys o veure presència de persones amb actitud sospitosa i bloquejar les targetes bancàries en cas de robatori seguint les instruccions de l’entitat bancària.

És important recalcar que el número de telèfon d’emergències 112 és gratuït, i que dóna una resposta immediata les 24 hores del dia tots els dies de l’any per sol•licitar qualsevol servei d’urgència (bombers, policia, ambulància…).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM