22/03/20216 – S’han recuperat 1.600 ceps en 5.000 metres quadrats de terrenys per a la investigació del raïm i l’elaboració del vi.
El passat 3 de març va fer un any de la plantació, a l’espai conegut com a vinya d’en Sabater, dels primers ceps del projecte de recuperació del vi a Santa Coloma. L’alcaldessa Nuria Parlon, amb representants de l’Ajuntament i del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, va veure aleshores com s’hi plantaven els primers ceps dels 1.600 que conformen aquesta vinya avui dia.
El projecte experimental que encapçala el consistori per recuperar la producció del vi tornarà a la ciutat una característica diferencial del poble on s’elaborava bon vi als principis del segle XX. Per això hi ha un equip que fa el seguiment tècnic de l’evolució del raïm i hi col•labora, en tot el procés, l’Institut Català de la Vinya (INCAVI), el Consell Assessor de l’Escola de Restauració de Santa Coloma i el Campus universitari colomenc.
En un terreny de 5.000 metres quadrats, ubicat al Recinte Torribera, més de 50 persones, contractades a través de Grameimpuls, s’ha encarregat de la conservació i el manteniment dels ceps de les quatre varietats de raïm plantades: garnatxa i garrut (negra), pansa i picapoll (blanca). L’objectiu és recuperar les varietats autòctones per a la formació i la investigació al voltant del conreu del raïm i l’elaboració del vi. El vi que s’aconsegueixi -uns 1.400 litres l’any 2015- no tindrà destinació comercial sinó científica.