Els aturats majors de 45 anys reclamen veu pròpia en les meses de negociació

10/10/13. Els aturats majors de 45 anys demanen ser tinguts en compte. El col·lectiu ha presentat aquest matí el I Congrés d’Aturats Majors de 45 anys de Catalunya estan organitzant pel proper 17 d’octubre al Teatre Sagarra.

10/10/13. Fer-se visible i aconseguir una major implicació de l’administració per fer front a la problemàtica de l’atur en persones majors de 45 anys. Aquests són els principals objectius del I Congrés d’Aturats Majors de 45 anys de Catalunya que s’ha presentat aquest matí a Santa Coloma de Gramenet i que tindrà lloc el proper 17 d’octubre al Teatre Sagarra de la ciutat colomenca.

A l’acte hi han intervingut el portaveu del Congrés, Javier López i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma, Esteve Serrano. López ha assegurat que la jornada, que sorgeix a iniciativa de cinc entitats d’aturats -l’Associació d’Aturats Majors Actius (APMA) de Santa Coloma de Gramenet; l’Associació de Desocupats Actius Garrotxa 40 (ADAG40) d’Olot; l’Associació d’Aturats de +50 de L’Hospitalet de Llobregat (ASSAT50); l’Associació de persones aturades Badia del Vallès “El Club de la Feina” i Parad@s +50 de Terrassa- pretén reivindicar el col·lectiu d’aturats majors de 45 anys, un dels més afectats per la crisi. “Volem fer-nos sentir i que els polítics ens tinguin en compte. Reclamem ser un interlocutor més en les comissions d’ocupació o les meses de negociació on estan representats patronal, sindicats i partits polítics ”.

El portaveu del Congrés ha lamentat ser “els grans oblidats” i ha recordat que el col·lectiu arrossega “clixés injustos” que perjudiquen la seva reinserció en el mercat laboral. “Els empresaris no ens contracten perquè pensen que no acceptarem un sou de 1.000 euros o perquè tenen por que siguem més problemàtics que els joves a l’hora de reivindicar els drets laborals”. El portaveu ha negat aquests estereotips i ha reclamat una veritable igualtat d’oportunitats. Per la seva banda, el tinent d’alcalde, Esteve Serrano, ha destacat la importància de donar suport a iniciatives com aquesta, que sorgeixen de la societat civil i en resposta a una situació injusta. “En èpoques de retallades cal reivindicar les polítiques actives d’ocupació”, ha dit.

El I Congrés d’Aturats majors de 45 anys de Catalunya tindrà lloc el proper dijous 17 d’octubre (de 8.30 a 18.30 hores) al Teatre Sagarra de Santa Coloma. Es tracta d’una iniciativa pionera en tot l’estat que sorgeix davant la manca de perspectives i solucions per al col·lectiu d’aturats majors de 45 anys, un dels més afectats per la crisi i per les darreres reformes laborals. Per aquest motiu, el lema escollit del Congrés és «No som invisibles. El valor de l’experiència».

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure