Els animals domèstics, prioritat a Santa Coloma

“Tu també els estimes?” és el nom de la nova campanya impulsada per l’Ajuntament de Santa Coloma que pretén conscienciar sobre la tinença responsable i el bon tracte cap aquests animals de companyia.

L’equip de govern s’ha compromès a vetllar per la seguretat i el benestar d’aquests animals, tal i com es reflexa en el Pla d’Acció Municipal 2020-2023. A més, hi ha altres aspectes que reflexen el compromís de la ciutat amb els animals: els tràmits per censar els animals i obtenir la llicència de gossos PPP (potencialment perillosos) són gratuïts.

Amb aquesta campanya, es penjaran cartells arreu de la ciutat i també a les clíniques veterinàries i establiments destinats als animals.

Els efectes de la Covid

Prop de 300.000 són abandonats cada any a Espanya, d’acord amb les últimes xifres disponibles per a agost de l’any passat. Les dues principals causes són les ventrades no desitjades i la finalització de la temporada de caça.

La COVID-19 també ha contribuït a l’abandonament dels animals domèstics en el que va d’any. Això ha ocorregut tant en els mesos de confinament com en la desescalada. Les raons: algunes persones van creure que els animals domèstics transmetien el coronavirus, i altres, perquè no els podien mantenir.

La Reial Societat Canina d’Espanya (RSCE) va alertar que durant el procés de la desescalada van ser abandonats al voltant de 2.000 gossos al país, la qual cosa representa un augment de 25%.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM