Eleccions 28M: el futur de Santa Coloma, a debat

Presentem les diferentes propostes electorals dels partits que opten a l’alcaldia

Consulta el programa ampliat del PSC

PSC Santa Coloma

Els eixos principals del programa del PSC de Santa Coloma amb Núria Parlon com a candidata es composen dels següents ítems:

-Construirem 1.000 habitatges protegits i altres amb serveis compartits per a gent gran i per joves, i rehabilitarem 2.000 habitatges privats.

-Estrenarem la nova comissaria i ampliarem la plantilla de la Policia Local. També crearem nous programes de serenos i serenes i d’agents cívics.

-Crearem un pla per reformar els centres escolars. Depenen de la Generalitat, però l’ajuntament aportarà 15 milions d’euros. També farem un pla d’ombres a escoles i espais públics.

-Crearem ajudes per a serveis: dentista, oftalmologia i logopèdia.

-Facilitarem els tràmits per aconseguir les llicències d’obres i activitats i crearem més ajuts per a persones autònomes i emprenedores.

-Tindrem la segona residència pública i 5 nous centres de dia (un per districte). També crearem una xarxa de casals per a la gent gran.

-Crearem 500 places d’aparcament, implantarem noves àrees d’aparcament per a residents, ampliarem i millorarem els carrils bici i plantarem 1.000 arbres

-Crearem 25 projectes de plaques fotovoltaiques i 10 cobertes i mitgeres verdes en equipaments.

-Construirem el poliesportiu de Can Zam, amb una piscina olímpica i diferents pistes.

Consulta el programa ampliat de Ciutadans

Ciutadans

Els eixos principals del programa de Ciudatans amb Dimas Gragera com a candidat es composen dels següents ítems:

-Augmentarem la plantilla en 50 policies més i crearem una brigada de lluita contra l’okupació. Reobrirem la comissaria de Santa Rosa i instal·larem càmeres de videovigilància a tota la ciutat. Defensem més policia de barri i punts fixos de vigilància a la Plaça del Rellotge, Parc Sant Just, Motocross i Plaça Sagrada Família a Singuerlín.

-No hi haurà ajudes socials de l’Ajuntament per a persones que cometin delictes.

-Una residència per a gent gran i un centre de dia a l’actual espai de la CIBA. Crearem una regidoria per vetllar pels drets dels més grans.

-Menjadors escolars gratuïts per a tots i més beques de guarderies i per a activitats extraescolars.

-Recuperarem públic gratuït i crearem zones verdes gratuïtes per a residents.

-Crearem la regidoria d’autònoms. Proposem que Santa Coloma sigui la ciutat de l’àrea metropolitana on més econòmic sigui mantenir un negoci. Baixarem taxes de mercats i mercats ambulants i proposem eliminar mitjançant bonificació la taxa de residus i de terrasses. A més, eliminarem el quiosquet de la moneda local i invertirem els 200.000 euros que costa mantenir-ho en ajudes directes a les empreses.

-Proposem acabar amb els càrrecs de confiança, abaixar sous polítics i revisar totes les subvencions.

-Inversió en neteja i en lluitar contra l’incivisme. 16 milions d’euros en 4 anys per revertir la situació dels barris menys oblidats.

-Tindrem més habitatge social i ajuts i avals a qui llogui habitatge a la ciutat.

Consulta el programa ampliat d’ERC

Esquerra Republicana

Els eixos principals del programa d’Esquerra amb Gabriel Rufián com a candidat es composen dels següents ítems:

-Incorporar 3 noves escoles bressols a la xarxa municipal i introduirem auxiliars de conversa que ajudaran als estudiants amb el seu anglès.

-Potenciar un programa municipal d’activitats extraescolars i impulsar el pla local per millorar les escoles.

-Construcció amb mitjans propis la segona residència pública para gent gran a Santa Coloma de Gramenet.

-Incorporar 40 agents de policia local i implementar les patrulles de proximitat a cada districte de la ciutat.

-Eliminarem punts foscos per una tornada a casa segura a les nits.

-8 M€ per adquirir habitatges de lloguer asequible i incorporar a la bossa municipal 500 habitatges de lloguer assequible per joves.

-Incorporar al parc de Can Zam un espai de construcció ecosostenible; multifuncional, cultural, social, industrial d’últimes tecnologies i esportiu, per a la ciutat amb capacitat per a 5.000 espectadors.

-Finalitzar el parc metropolità de Can Zam.

-Nou edifici dotacional per a joves i gent gran a Can Franquesa.

-Ajudes per estalvi energètic i instal·lar ascensors.

-2M€ extra per netejar carrers de tots els barris i 7,5 M€ addicionals per ajudar-te a tornar al món laboral.

Consulta el programa ampliat d’En Comú Podem

En Comú Podem

Els eixos principals del programa d’En Comú Podem amb Antonio Molina com a candidat es composen dels següents ítems:

-Ampliarem l’oferta de places públiques d’escoles bressol per evitar les llistes d’espera.

-Escoles que respiren: actuarem en els patis i els entorns escolars per transformar-los. Millorarem els espais físics i les dinàmiques que es duen a terme.

-Actuarem per aconseguir uns entorns escolars pacificats, més segurs, cuidadors i accesibles.

-Reclamarem a la Generalitat de Catalunya la creació de la 2a Residència pública i la obertura de centres de dia a cada districte.

-Can Zam ha d’esdevenir el gran parc que necessita Santa Coloma. Aprobar un projecte de parc verd i frondós per a la totalitat de les 30Ha del Parc.

-Posarem en marxa el projecte de Barris de Vida: una intervenció urbana de renaturalització en cada barri. El projecte consisteix en guanyar espai per a les persones, amb una visió més àmplia de la ciutat.

-Posarem en marxa una ràdio municipal oberta a la ciutadania, a la participació del teixit social dels centres escolars i entitats de la ciutat.

-Definirem una estratègia que estudiï el cost de la municipalització dels serveis públics externalitzats i prestats per empreses privades i municipalitzarem i gestionarem de manera directa els serveis públics externalitzats el venciment contractual dels quals es produeixi i la viabilitat econòmica dels quals ho permeti.

-Crearem el projecte Amunt Persianes per fomentar l’Economia Social i Solidària, captarem locals en planta baixa que seran comprats per l’Ajuntament, per a diferents tipus de negocis i es podran llogar entre un 30%i un 50% del preu de mercat.

-Prioritzarem la inversió creadora de llocs de treball d’economia verda, apostant per sectors d’activitat com les energies renovables, la mobilitat o la indústria ecoeficient. Introduirem un salari mínim local com a índex de referència i part dels criteris de publicació d’ofertes d’ocupació a través dels serveis municipals.

Consulta el programa ampliat de Junts

Junts per Santa Coloma

Els eixos principals del programa de Junts amb Gemma López com a candidata es composen dels següents ítems:

-Promourem la instal·lació de plaques solars i l’accessibilitat per a tots els ciutadans.

– Prioritzarem la inversió en infraestructures i serveis bàsics, sanejament, transport públic i pavimentació de carrers.

-Fomentarem la creació de feina a nivell  local, donant suport al comerç i petites empreses

-Treballarem per comptar amb una UCI en el nostre hospital de referència.

-Fomentarem polítiques públiques d’habitatge, per tal que el nostre jovent no hagi de marxar de la ciutat i impulsarem la construcció o adquisició d’immobles per destinar a famílies vulnerables o gent gran.

-Reforçarem la seguretat ciutadana  mitjançant l’augment de la presencia policial

-Fomentarem la pràctica esportiva en general, però de forma molt especial promourem l’esport en joves d’exclusió social, brindant oportunitats de desenvolupament personal.

-Dedicarem un espai a crear un  “Correcan”, que tindrà com a objectiu fomentar l’exercici físic i benestar tant dels gossos com els seus propietaris.

Consulta el programa ampliat de la CUP

CUP

Els eixos principals del programa de la CUP amb Aitor Blanc com a candidat es composen dels següents ítems:

-Impulsarem la creació d’un centre integral de Salut Mental tot oferint espais municipals cèntrics i adients i fomentarem la creació d’equipaments de gimnàstica a l’aire lliure (parcs i places).

-Continuarem fent trinxera vers els desnonaments a la ciutat.

-Dissoldrem de la USIR dins de la policia local.

-Crearem beques d’estudis superiors pels universitaris i ampliarem les beques menjador.

-Farem un pla participatiu per l’activació dels espais buits en desús que contempli usos temporals i propostes d’usos definitius.

-Oferirem ajudes per a la rehabilitació d’habitatges amb criteris d’ecoeficiència energètica.

-Impulsarem una moratòria de la construcció de nous edificis d’habitatges als barris amb més densitat de població i forçarem els promotors privats a destinar un 30% de la nova construcció a habitatge protegit de lloguer.

-Promourem la renaturalització de l’espai fluvial del Besòs

-Aplicar un recàrrec de fins a un 150% de l’IBI als habitatges buits.

-Implantarem la progressivitat, segons renda i patrimoni, en els tributs municipals, taxes i preus públics, on sigui possible.

Consulta el programa ampliat del PP

Partit Popular

Els eixos principals del programa del PP amb Miguel Jurado com a candidat es composen dels següents ítems:

-Construirem durant el mandat 1000 habitatges socials.

-Disposareu d’una finestreta única (oficina d’Atenció a Afectats per l’Okupació Il·legal) per atendre veïns i comunitats de veïns amb tots els serveis. S’imposaran multes d’entre 9.001 i 900.000 euros per a aquelles persones que promouen la sobreokupació. Es crearà una ordenança municipal que sancionarà amb multes de fins a 30.000 euros en activitats relacionades amb l’okupació il·legal. S’habilitarà un telèfon d’emergències (900) 24/365 connectat amb la Guàrdia Urbana de Santa Coloma per actuar de manera imminent davant d’ocupacions o intents d’okupació.

-Nova contracta de neteja i manteniment de la ciutat, implementant noves dinàmiques que afavoreixin per igual tots els barris. Adquisició de nous vehicles atenent aquestes necessitats.

-Augment d’efectius policials i una patrulla a peu a cada districte de la ciutat

-Recuperar places d’aparcament per als veïns. Crear places d’aparcament a la perifèria recolzades per un millor transport públic

-Creació de pipican als barris que no tenen aquesta instal·lació.

-Creació d’Oficina Municipal per a l’ajuda a fer tràmits telemàtics

-Construcció de la segona residència pública per a gent gran. Construcció de centres de dia per a gent gran a cada districte

-Fomentar la instal·lació de plaques solars per a autoconsum. Fomentarem Implementació i substitució gradual dels actuals Autobusos per models elèctrics

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure