El ‘Santa Skate Park’ de Can Zam ja és una realitat

Ahir diumenge 14 de febrer va tenir lloc la Festa d’Inauguració de l’Skate Park de Santa Coloma, anomenat «Santa Skate Park». Després de mesos de col·laboració amb els propis skaters i rollers de la ciutat, s’ha obert oficialment un Skate Park dissenyat i construït gràcies a un procés de participació molt novedós. Gràcies als propis usuaris s’ha aconseguit un espai d’uns 3.000 m2 ideal per a la pràctica dels esports sobre rodes. Aquest procés de participació va ser impulsat per l’Ajuntament de Santa Coloma amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’estudi d’enginyers especialistes en urbanisme participatiu.

A partir de les 11h del matí es van oferir exhibicions de diferents grups esportius de la ciutat i també de fora de Santa Coloma. Es van poder gaudir d’exhibicions de diferents disciplines d’esports urbans sobre rodes, gràcies per exemple al ‘Club Patí Gramenet’ que va aglutinar un bon grup de patinadors, i al ‘Barcelona Roller Derby’, un grup de ‘roller derby’ femení que entrena actualment a Trinitat. Durant les exhibicions va haver l’ambientació musical del DJ Alex RockZone i paradetes de menjar i beguda estil ‘food truck’.

A les 13h es va realitzar la inauguració oficial amb l’alcaldessa, Núria Parlon, acompanyada dels joves skaters i rollers que han col·laborat en el disseny i la construcció d’aquest nou espai esportiu i d’oci de la ciutat. L’espai ha estat habilitat a 3.110m2 de solar en desús a Can Zam, a la illa compresa entre els carrers de Víctor Hugo, l’Avinguda de la Pallaresa i la prolongació del carrer d’Anselm Riu, i té l’accés per l’Avinguda de la Pallaresa, entre els dos camps de futbol municipal i el Complex Esportiu de Can Zam.

L’equipament consta d’una zona patinable de 810m2 amb tres àrees de diferent nivell de dificultat i un entorn enjardinat de 2.300m2. Una de les seves particularitats és que l’espai s’ha construït amb material reciclat d’altres obres de la ciutat i mobiliari en desús, a proposta dels skaters que van participar en l’elaboració del projecte. Tothom és convidat a gaudir de l’espai (sempre amb la protecció adequada, com a mínim casc) que consta de rampes, calaixos, escales, àrea de ‘bowl’, plans inclinats i amb doble curvatura i alguns elements formats per separadors de via tipus «New Jersey» entre d’altres elements.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure