El Refugi de Biodiversitat avança amb la segona fase del projecte

Les obres està previst que comencin a l’estiu i que durin un any.

La Junta de Govern va aprovar inicialment el projecte d’obres de la Fase 2 del Refugi de Biodiversitat al riu Besòs amb un pressupost de 2.707.986 euros (IVA inclòs). L’aprovació definitiva queda condicionada a l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua per poder executar els treballs.

A la 2a fase s’establiran connectors ecològics entre el riu, el parc de Can Zam i la Serralada de Marina, s’executaran actuacions sobre el mur del curs fluvial per promoure la biodiversitat i es plantaran més de 17.000 arbres, arbustos i espècies herbàcies. Es crearan infraestructures blaves, amb basses per l’aprofitament de l’aigua del Rec Comtal que estaran connectades amb el curs fluvial, i també es crearà una Illa de Biodiversitat

Les obres està previst que comencin a l’estiu i que durin un any. El Refugi de Biodiversitat compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

El gener de 2022 es va iniciar la Renaturalització del Besòs, entre el Pont Vell i Can Zam, amb la Fase 1 del Refugi de Biodiversitat com a primer pas, per millorar la qualitat ambiental de l’espai fluvial, i protegir i desenvolupar la biodiversitat de la flora i fauna.

Es van construir tres basses a la llera del riu, es van fer nombroses plantacions d’arbres, arbustos i plantes autòctones adaptades als entorns fluvials, i es van instal·lar estructures per afavorir la fauna com hotels d’insectes, nius d’ocells i ratpenats, biotroncs i rampes per ajudar les anguiles a remuntar el riu i refugiar-se a les basses.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure