El pressupost de 2016 prioritza les polítiques socials

17/11/2015 – L’import total de l’Ajuntament per al proper any serà de 92.274.364, un 2,37% més respecte el 2015.

Amb els vots favorables del PSC i els contraris de SOM Gramenet, Ciutadans i el PP, i l’abstenció de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA, la sessió extraordinària del Ple municipal celebrat aquest dilluns ha aprovat de manera inicial el pressupost general de l’Ajuntament de Santa Coloma i dels seus organismes autònoms com Grameimpuls, Gramepark i Patronat de la Música i l’Institut Municipal d’Esports, per a l’any 2016.

Amb un import total de 92.274.364 euros, un 2,37% més respecte el 2015, aquests pressupostos prioritzen consolidar les polítiques d’atenció social i de suport a les famílies que el consistori ha reforçat en els darrers anys, les mesures per lluitar contra l’atur i fomentar l’ocupació, i garantir el manteniment de l’espai públic.

Destacar que l’Ajuntament rebrà menys ingressos de cara al 2016, ja que s’ha produït una baixada de les aportacions de l’administració de l’Estat. Alhora, cal remarcar que en el marc de l’aplicació del Pla de Reducció de l’Endeutament, aprovat pel govern municipal aquest any, es preveu que abans del 31 de març de 2016, el deute municipal se situï per sota del 65%, essent actualment del 72%, molt lluny del límit estatal que se situa al 110%.

l’alcaldessa Núria Parlon ha qualificat en el Ple aquests pressupostos de continuista. En aquest sentit ha dit que «és així perquè la crisis continua per a les famílies i la necessitat d’ajudar-les també». A més, «un continuisme obligat perquè la manca d’ajuts ens obliga als consistoris a desenvolupar polítiques de complement dels recursos».

Garantir beneficis fiscals
En relació al ingressos tributaris, com a criteri general, les taxes i preus públics presentaran un augment de l’1% respecte el 2015. S’ha previst també la congelació de l’Impost de Béns i Immobles (IBI), que puja per l’efecte de la revisió cadastral. No obstant això, es consoliden els programes d’ajuts a les famílies monoparentals i als majors de 65 anys amb l’objectiu que tinguin els mateixos beneficis fiscals que la normativa local atorga a les famílies nombroses. Beneficis dels quals també se’n beneficiaran les persones en situació d’atur.

Pel que fa les taxes i preus públics, al Patronat de la Música augmenten un 2%, mentre que es congelarà els preus del Servei d’Atenció Domiciliària, al qual s’aplica una reducció de quotes per poder ampliar el nombre de persones que ho necessiten.

Prioritat: la política social
L’Ajuntament té previst al 2016 invertir prop de 9 milions d’euros en serveis socials, entre els que destaquen l’atenció domiciliària amb 2,2 milions d’euros, el menjador social, el programa de mediació i convivència, l’atenció a les persones amb discapacitat i el manteniment del Fons d’Ajuts Social. D’altra banda, s’assignen 3 milions d’euros a les famílies de la ciutat per als pagaments del seu habitatge, donar suport en alimentació i en l’educació mitjançant les activitats d’estiu i socioeducatives.

També es reforça el programa de reutilització dels llibres de text i d’ordinadors personals a les escoles amb 932.780 € i es consolidarà la xarxa pública d’escoles bressol, invertint 2 milions d’euros.

Reactivar l’economia local
Pel que fa la reactivació econòmica, el pressupost destina una dotació de 600.000 € al Pla d’Ocupació Local, que reforçarà les aportacions pels diversos plans d’ocupació gestionats per Grameimpuls. A més es mantindrà en 2.140.000 € en polítiques de foment de l’ocupació amb programes com Treballs als Barris, Llei de Barris i el Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals.

I per últim, en relació amb el manteniment de l’espai públic, augmentarà la despesa en 200.000 € per a parcs i jardins, mentre que 100.000 € es destinaran a la xarxa de clavegueram.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM