El PP i CiU rebutgen al Senat la moció d’ICV-EUiA contra la MAT

05-10-12. El senador i portaveu adjunt de l’Entesa, Jordi Guillot, va presentar ahir una moció a la comissió d’Indústria i Energia del Senat en què es demana que s’aturi el projecte d’arribada de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) en el tram Sentmenat – Santa Coloma de Gramenet fins que els municipis tinguin una informació suficient. La moció va ser rebutjada pel PP i CiU. ICV-EUiA se suma així a les gestions que el govern, a través de l’alcaldessa, Núria Parlon, també ha engegat per intentar aturar la MAT.

05-10-12. El senador i portaveu adjunt de l’Entesa, Jordi Guillot, va presentar ahir una moció a la comissió d’Indústria i Energia del Senat en què es demana que s’aturi el projecte d’arribada de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) en el tram Sentmenat – Santa Coloma de Gramenet fins que els municipis tinguin una informació suficient. La moció va ser rebutjada pel PP i CiU.

En aquesta moció, Guillot va denunciar que no hi ha hagut debat social del projecte global que afecta a tot l’anell de Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana, que la línia actual estaria a 150 metres de nuclis habitats i que no existeixin estudis d’impacte ambiental que afecta al Parc de la Serralada de Marina. També instava a Red Eléctrica Española (REE) a fer els obligats estudis d’impacte ambiental i radioelèctric, a soterrar tot el tram de la MAT de Sentmenat – Santa Coloma i a informar tots els municipis afectats per aquest tram.

 

La moció va ser rebutjada. El PP i CiU van votar en contra. ICV-EUiA, PSC i PSOE a favor.

 

ICV-EUIA portarà la MAT al Congrés
ICV-EUiA ha decidit rebutjar el projecte de la MAT des de totes les institucions polítiques. Ho ha fet recentment a la Comissió Europea, ho va fer a l’Ajuntament de Santa Coloma, ho tenia previst pel Parlament de Catalunya (abans de la seva dissolució), ho ha portat al Senat i properament serà el torn del Congrés dels Diputats, tot i que encara no hi ha data prevista.

 

ICV-EUiA se suma així a les gestions que el govern, a través de l’alcaldessa, Núria Parlon, també ha engegat per intentar aturar la MAT.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure