El Ple reitera el no a la MAT

30/05/2017 – Tots els grups municipals s’uneixen en una declaració institucional per demanar l’aturada i la retirada definitiva de l’anella metropolitana de 400Kv.

Al llarg del Ple d’aquest dilluns s’ha destacat la lectura de dues declaracions institucionals. La primera sobre la congratulació perquè el Govern de l’Estat ha donat la raó a Santa Coloma de Gramenet per reclamar que es faci una avaluació completa sobre l’impacte ambiental que suposaria la creació d’una infraestructura a l’anella metropolitana de 400Kv, més coneguda com a línia de molta alta tensió (MAT). La segona declaració té la finalitat de contribuir a reclamar que la història del poble d’ètnia gitana de Catalunya sigui inclosa al currículum escolar per afavorir el seu coneixement i el respecte a la diversitat.

Nova oposició sobre la MAT

En aquest sentit tot els grups municipals han signat una declaració per la resolució del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient donant la raó al consistori colomenc i rebutjant l’avaluació d’impacte ambienta simplificada de la MAT.

Aquesta declaració ha permès al Ple reiterar la seva posició al projecte de la MAT, demanant la seva aturada i retirada definitiva per manifestament innecessari atesa la caiguda del consum elèctric, i recorda a Red Eléctrica de España (REE), tal com recull la resolució del Ministeri de Medi Ambient, que cal demostrar perquè aquesta infraestructura tan costosa en temes econòmics, socials i ambients s’ha de construir.

L’Ajuntament de Santa Coloma espera que la declaració sigui també aprovada per la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Comarcal del Barcelonès i els ajuntaments que també es troben afectats per l’anella metropolitana de 400Kv.

Suport a la cultura gitana

D’altra banda, s’ha aprovat també per unanimitat una segona declaració perquè la història del poble gitano de Catalunya sigui inclosa al currículum escolar, amb la finalitat de facilitar el coneixement i la sensibilització de la societat en general vers la cultura gitana, atès que l’educació és un àmbit fonamental per promoure la convivència i el respecte a la diversitat.

Habitatges tutelats per a gent gran

Entre altres temes, Santa Coloma ha fet un pas més en el procés per fer realitat, abans que finalitzi aquest mandat, la transformació de l’edifici de l’antiga escola Miguel Hernández, ara en desús, en un nou equipament d’habitatges en règim tutelat per a persones grans.

A més, el PSC ha aprovat -amb l’abstenció de la resta de grups municipals-, el Codi de conducta i bon govern per a càrrecs electes i directius públics amb l’objectiu d’establir principis, criteris i instruments que permetin incrementar els nivells de transparència en la gestió pública, el comportament ètic dels seus alts càrrecs i la millora de les relacions i la confiança entre la ciutadania i el govern colomenc.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM