El Ple municipal tira endavant el re-finançament del deute públic

01/08/2014 – Amb aquest mecanisme s’estalviarà prop de 800.000 euros.

El passat dilluns, 21 de juliol, el Consistori municipal va tornar a viure una sessió ordinària, en què va aprovar -amb els vots a favor de tots els grups, amb excepció de Gent Gramenet-, el re-finançament del deute contret derivat del Reial Decret Llei 4/2012, que establia un nou mecanisme de finançament per al pagament a proveïdors per part de les entitats locals.

A aquest efecte, l’Ajuntament va formalitzar en el seu dia amb diferents entitats creditícies operacions d’endeutament que ara s’han re-finançat amb una nova entitat financera, a un tipus d’interès molt més avantatjós per a les arques municipals. Una vegada autoritzada pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, aquesta operació suposarà un estalvi de prop de 800.000 euros per al Consistori municipal en els propers vuit anys, que és el període pel qual se subscriu aquest re-finançament, per un import proper als 6,5 milions d’euros.

Per altra banda, el Ple també va aprovar canvis al PERI Santa Coloma Vella II, que consistiran en la construcció d’habitatge, aparcaments i un centre comercial soterrat molt a prop de la plaça de la Vila; amb l’objectiu d’anar desbloquejant la situació concursal que es troba avui en dia l’empresa promotora i trobar solucions per a les famílies afectades. A més, es va donar llum verda a l’ajust d’alineacions al passeig de Mn. Jaume Gordi, que reduirà l’edificabilitat, desafectarà un bloc d’habitatges i s’ampliarà la zona verda prevista.

També, es va tirar endavant la proposta, de manera provisional, l’ajust d’alineacions a la plaça de Vila cantonada amb el carrer del Pedró amb la finalitat de donar una sortida jurídica perquè els establiments comercials de la zona puguin ser remodelats sense necessitat d’enderrocar-los.

Finalment, i pel que fa les ordenances, l’Equip de Govern format per PSC, ICV-EUiA i CiU va dictar canvis a l’Ordenança Reguladora dels Mercats Periòdics de Venda no Sedentària i a l’Ordenança Municipal de Terrasses, que regula els procediments per a les autoritzacions i usos de la via pública.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure