El Ple dóna suport a un Pla B per a Europa contra les polítiques d’austeritat

27/01/2016 – La sessió ordinària del Ple municipal aprova, entre altres mocions, recolzar el manifest ‘Un Pla B per a Europa’ que reclama un espai de convergència europeu contra les polítiques d’austeritat i per la construcció d’una veritable democràcia a la UE.

El Ple de l’Ajuntament al mes de gener, celebrat el passat dilluns 25 de gener, va aprovar, entre altres temes, donar suport al manifest ‘Un Pla B per a Europa’ que reclama un espai de convergència europeu contra les polítiques d’austeritat i per la construcció d’una veritable democràcia a la Unió Europa. A la moció també es critica la resposta «insolidària i a vegades fins xenòfoba» de les mateixes institucions i dels estats membres de la UE davant l’arribada de refugiats procedents d’Orient Mitjà i Àfrica i davant el drama humà que això comporta.

Amb l’aprovació d’aquesta moció, es dóna suport a la convocatòria d’una conferència europea els dies 19, 20 i 21 de febrer a Madrid, i el govern municipal fa una crida a la ciutadania en general, entitats, associacions i moviments socials i veïnals de Santa Coloma de Gramenet perquè contribueixin a la difusió d’aquesta iniciativa i se sumin a aquest espai de confluència donant suport a través del web planbeuropa.es/llamamiento.

Ampliació de l’escola Sagrada Família
D’altra banda, el Ple Municipal ha aprovat l’afectació de la finca del carrer de València, 1-3, a favor del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, mitjançant la figura jurídica de la «mutació demanial», que permet el canvi de domini públic entre administracions si els béns dels quals es tracta són destinats a un ús públic. Aquesta figura jurídica permet la cessió de l’espai on s’ha de construir el menjador i la cuina de l’escola Sagrada Família en un emplaçament on era l’antiga escola bressol Nazaret.

Dissolució de l’Institut Municipal d’Esports
Aprovada de manera definitiva amb els a favor del PSC i de GG-ICV-EUiA, la resolució del ple celebrat el 16 de novembre de 205 en què s’acordava iniciar el procés de dissolució de l’organisme autònom Institut Municipal d’Esports (IME). SOM, Ciutadans i el PP s’han abstingut.

Aquest acord de dissolució contempla també la subrogació de l’Ajuntament en els drets, obligacions laborals i de seguretat social dels treballadors de l’IME i la seva integració en la plantilla, així com en la relació dels llocs de treball del consistori, que prestarà els serveis esportius que prestava fins ara l’organisme autònom administratiu.

Ciutat lliure de tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució
A proposta del PSC, s’ha aprovat amb els vots favorables del PP i Ciutadans i l’abstenció de GG-ICV-EUiA i SOM, una moció mitjançant la qual la ciutat de Santa Coloma passa a formar part de la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució. Destacar que es tracta de la primera incorporació d’una ciutat catalana a aquesta xarxa formada contra el tràfic sexual de dones i persones. L’acord contempla que l’Ajuntament dissenyarà una campanya periòdica per sensibilitzar i convèncer a la població que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones i que exigirà al govern central i a la Generalitat que s’apliqui realment la llei, perseguint el tràfic de dones i persones, i als proxenetes que estan actuen a plaer en els clubs i bordells de carretera que tothom coneix.

Entre altres punts, es fa constar que el consistori municipal apostarà també per una intervenció preventiva de les causes enfront de la repressora de les conseqüències, exigint al govern i a les administracions centrals i autonòmiques eradicar la precarietat del mercat laboral i les condicions d’explotació que en ell es viuen.

Memòria històrica
A proposta dels grups municipals de GG-ICV-EUiA, SOM Gramenet i PSC, s’ha aprovat també una moció sobre la memòria històrica i l’entrada de les tropes franquistes el 27 de gener de 1939 a Santa Coloma.

Mitjançant aquest acord, s’ha realitzat un encàrrec a la Comissió de Memòria Històrica de la ciutat perquè estudiï i dissenyi l’ampliació del recorregut urbà iniciat el 2015 amb la senyalització del mapa de bombardejos, amb noves localitzacions permanents on s’identifiquin esdeveniments històrics o espais emblemàtics de Santa Coloma en referència a aquest tema.

Altres mocions
També s’han aprovat mocions com la de sumar-se al re-aprofitament dels aliments excedents dels menjadors escolars de la ciutat; suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre, i suport als condemnats pels fets d»aturem el Parlament’.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure