https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com
El Ple de Santa Coloma aposta per una economia social i solidària - Diari de Santa Coloma
 

El Ple de Santa Coloma aposta per una economia social i solidària

01/03/2017 – S’aprova l’adhesió del consistori com a membre del ple dret a la futura Associació Xarxa Municipis per l’Economia Social i Solidària.

Amb els vots favorables del PSC, SOM Gramenet, Gent d’Esquerres-ICV-EUiA i l’abstenció de Ciutadans i el PP, el Ple d’aquest dilluns 27 de febrer ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament de Santa Coloma com a membre del pe dret a la futura Associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. D’aquesta manera, el consistori referma el seu compromís de recolzar les iniciatives econòmiques i socials solidàries que neixen per l’empenta dels colomencs, que no prioritzen el lucre sinó la satisfacció de necessitats i la utilitat social, que s’organitzen de manera democràtica i que estan compromeses amb el medi ambient.

En aquest mateix sentit, el mateix dilluns es va presentar l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord (Ateneu BNord), un projecte impulsat i finançat pel Departament de Treballs, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i que forma part del Programa Aracoop, que pretén ser un espai de referència en la promoció de projectes cooperatius i de l’economia social i solidària, amb l’objectiu de crear nous llocs de treball, estables i de qualitat.

L’Ajuntament de Santa Coloma participa en aquesta iniciativa a través de l’empresa municipal Grameimpuls, que oferirà orientació, formació i assessorament des del seu centre d’empreses a Can Peixauet, subseu de l’Ateneu BNord.

En total es destinaran 214.918 euros a aquest projecte del Barcelonès Nord, on es podran beneficiar més de 1.300 persones entre emprenedors, entitats, gestories i assessories. La dotació a nivell local per Santa Coloma serà de 50.000 euros.

“Els indicadors socioeconòmics il·lustren la necessitat de generar cohesió social i crear economia més social i solidària, de defugir l’economia que, si som realistes, viem com destrueix llocs de treball i en manté d’altres amb mala qualitat i sous baixos”, ha destacat l’alcaldessa Núria Parlon.

Polítiques d’igualtat i contra la violència masclista

A proposta del grup municipal del PSC, el Ple ha aprovat una moció de defensa a les polítiques d’igualtat i contra la violència masclista. Al text es detalla i es denuncia la progressiva disminució des de l’any 2009 de les subvencions estatals que estan destinades a la formació en igualtat i al pressupost per a polítiques d’igualtat i de lluita contra la violència masclista (un 47,6% menys).

De la Generalitat, al qual també fa referència la moció, es diu que no inverteix en una xarxa pública d’escoles bressol que afavoreixi les polítiques conciliadores, ja que el 82% de les persones cuidadores principals dels nens i les nenes de 0 a 3 anys continuen sent les mares, un 7,5% les àvies i només el 4,8% els pares. També, el consistori colomenc denuncia l’escletxa salarial entre homes i dones.

Aquesta moció, amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març) ha estat aprovada amb els vots del PSC i Ciutadans, l’abstenció de SOM Gramenet i del PP, i el vot en contra de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA.

Més usos al recinte de l’Hospital Esperit Sant

El PSC, Ciutadans i el PP s’han posat d’acord per tirar endavant inicialment la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per a l’ampliació d’usos al recinte de l’Hospital Esperit Sant.

La finalitat d’aquest acord és poder ubicar a l’esmentat recinte, a l’espai ocupat per l’antic pavelló B, ara en desús, un nou centre formatiu ocupacional i professional per incrementar la competitivitat i les oportunitats laborals de la ciutat. Un centre de polítiques actives de treball que el consistori vol fer realitat amb una part de l’ajuda econòmica de 15 milions d’euros, concedida pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Debat sobre la municipalització

En el Ple s’han ratificat diversos acords i drets, entre ells l’inici de la licitació del contracte del servei de neteja dels edificis, dependències municipals i centres docents públics de la ciutat, que han estat àmpliament debatut pels grups municipals. Aquest acord ha estat aprovat amb els vots del PSC, l’abstenció de Ciutadans i el PP, i els vots en contra de GE-ICV-EUiA i SOM Gramenet.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure