El pla d’ocupació municipal es destinarà a tasques per a la gent gran

08/05/13. El pla d’ocupació municipal, dotat amb 800.000 euros, permetrà donar feina a persones aturades de la ciutat que realitzaran tasques de manteniment, reparacions o adaptació de les llars de persones grans amb mobilitat reduïda.

08/05/13. Donar cobertura a un dels col·lectius més sensibles a la crisi econòmica i amb més risc d’exclusió social, la gent gran. Aquest és el principal objectiu del pla d’ocupació municipal per a persones aturades d’enguany. Dotat amb 800.000 euros, el programa permetrà actuar en dos direccions: d’una banda donar feina a persones aturades de la ciutat i d’altra, millorar les condicions de vida de la gent gran, donat que les tasques que es realitzaran aniran dirigides a renovar o reparar les seves llars.

L’alcaldessa, Núria Parlon (PSC) assegura que “no podem fugir d’estudi davant les necessitats concretes de les persones grans, ja que aquest és un col·lectiu especialment sensible als efectes de la crisi, per la qual cosa despleguem una acció concreta d’atenció”. L’alcaldessa afegeix que “potser no solucionarem el tema de l’atur a Santa Coloma, però farem tot el que estigui al nostre abast per crear llocs de treball i evitar que se’n destrueixin”. El Pla d’ocupació municipal està íntegrament finançat per l’Ajuntament, a diferència de plans anteriors ja en marxa, com el de “Treball als barris” (Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, Generalitat i Fons Social Europeu), o el Pla d’ocupació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Segons les previsions, aquest Pla municipal es posarà en marxa el proper mes de setembre. En breu s’establirà el procés i les dates de selecció de les persones aturades; la selecció de les famílies que poden rebre atenció, així com els nous usuaris que la puguin demanar, es farà des dels Serveis Socials municipals

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure