El nou Centre Marie Curie, un referent comarcal de la formació ocupacional a Santa Coloma

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, han inaugurat aquest dimecres el nou Centre de Formació Marie Curie, que vol ser un referent en la formació ocupacional no només a Santa Coloma, sinó a les ciutats del seu voltant com Badalona, Sant Adrià o Barcelona.

El nou centre de formació es troba al pavelló B de l’antic hospital de l’Esperit Sant i en ell s’impartirà tota la formació ocupacional de l’ajuntament de Santa Coloma a través de l’empresa municipal Grameimpuls.

Una setentena de cursos de formació

En total, s’oferiran una setantena de cursos amb certificat de professionalitat de nivell 1, 2, 3 dels àmbits de l’administració i gestió, agrària, electricitat i electrònica, energia i aigua, informàtica i comunicacions, instal·lacions i medi ambient, i serveis a la comunitat. S’espera que el centre estigui a ple rendiment a la tardor i aquesta oferta s’ampliï amb noves formacions relacionades amb l’enregistrament i gestió de dades.

La creació d’aquest centre de formació ocupacional ha permès la recuperació d’un edifici històric de la ciutat en una ubicació privilegiada per donar servei als habitants no només de Santa Coloma sinó també de Sant Adrià i Badalona. S’espera que cada any passin un miler d’alumnes pel centre, que es podrà visitar el diumenge 19 de juny entre les 11 i les 12.30 hores del matí.

Les obres del centre s’han executat en tres fases i ha significat una inversió de 7,3 milions d’euros. En una primera fase s’ha rehabilitat l’històric edifici de 3.700 metres quadrats de superfície construïda i s’ha adaptat el seu interior per construir les aules, sales de reunions, tutories, una biblioteca, despatxos i espais polivalents.

La segona fase ha contemplat la construcció d’un edifici de 1.050 metres quadrats a uns terrenys adjacents al pavelló B que acull tallers i magatzems. Als dos edificis s’han aplicat criteris de sostenibilitat ambiental, com la façana verda a l’antic pavelló i la coberta vegetal de l’edifici de nova construcció.

El projecte s’ha completat amb la urbanització de l’entorn de l’edifici i l’obertura de l’avinguda Sanatori per millorar la mobilitat de la zona, que s’ha fet durant la tercera fase.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure