El Neus remunta des del 6,75 (79 a 90)

17/04/2013
Els blaus perdien per 10 a la mitja part però van passar per sobre del Cabrera gràcies a l’encert exterior

El Bàsquet Neus va salvar un partit tant complicat com important per ser a la postemporada en vèncer a casa al Cabrera.
Els de Manel Muñiz necessitaven la victòria per seguir amb opcions d’acabar segon i pujar directe sense haver de fer Play Offs.

El Cabrera però, no li va posar gens fàcil i va superar els obstacles del Neus a la primera part.
Després d’una mala sortida dels blaus (4 a 9) semblava que els col·legials igualaven el matx (9 a 9), però novament els maresmencs, que van dur la iniciativa a la primera part, van avançar-se al marcador (17 a 26).

La reacció colomenca no va ser suficient, i el Cabrera va mantenir la renda a la mitja part (34 a 44).

A la tornada dels vestidors, un 7 a 0 inicial capitanejat per Chus Azor va tornar a ajustar el partit i va encetar el festival anotador des de la línia de triple.

Un d’Azor va empatar el partit a 46 i el següent, de Vera, ja va servir per avançar-se (54 a 51).
Tot i això, el Cabrera encara no havia dit la última i va ser capaç de tornar a capgirar l’electrònic (58 a 61).

Al tram final però, el Neus va seguir com un tro i va atropellar als visitants des de l’encert exterior.
Dos triples de Plaza i Ciudad van tornar a donar l’avantatge al Neus, que aquest cop sí amb el rebot controlat, va saber controlar.

A més, quan més apretava el Cabrera, un Sergio Plaza inspirat va anotar sobre la botzina per col·locar el 78 a 70 a 2 minuts pel final. Tot i l’últim intent de reacció maresmenc, els locals van mantenir la diferència amb sang freda des del tir lliure.