El Museu Torre Balldovina acull la mostra «Art i Guerra»

14/01/14. L’exposició es podrà visitar a partir del 22 de gener i tracta dels efectes que va tenir la Guerra Civil espanyola sobre el patrimoni material del país.

14/01/14. El proper dimecres 22 de gener, a les 19 h, tindrà lloc al Museu Torre Balldovina la inauguració de l’exposició ”Art i Guerra. Destrucció, espoli i salvaguarda del patrimoni durant la Guerra Civil”. L’exposició, produïda pel Museu de Mataró, tracta dels efectes que va tenir la Guerra Civil espanyola sobre el patrimoni material, tant pel que fa a la destrucció i saqueig d’obres d’art com als intents de protegir els béns històrics i artístics dels efectes de la contesa bèl·lica.

El mateix dia, a les 19.30 h, el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona Joan Villarroya pronunciarà la conferència “El final de la guerra a Santa Coloma”, amb motiu del 75è aniversari de l’ocupació de la ciutat per les tropes franquistes, el gener de 1939. Aquesta conferència serà la primera d’un cicle dedicat a divulgar diferents aspectes de la repressió durant la dictadura i la memòria històrica a la ciutat.

Complementant l’exposició, el dia 12 de febrer (19 h), Miquel Molist, catedràtic de Prehistòria de la UAB, pronunciarà una conferència sobre els efectes de l’actual guerra a Síria sobre el patrimoni històric d’aquest país del proper orient.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure