El mercat Sagarra, a punt per la reforma

23/07/12. Tot i que queda prop d’un any perquè s’iniciïn els treballs de remodelació del mercat Sagarra, el més antic de Santa Coloma, ja es coneix on s’instal·larà la vela provisional que encabirà la seva activitat diària mentre durin les obres. Ho farà a un espai que l’Ajuntament té intenció d’adequar al passeig de Llorenç Serra, entre l’avinguda de Santa Coloma i el carrer Sant Joaquim. 

 

Tot i que queda prop d’un any perquè s’iniciïn els treballs de remodelació del mercat Sagarra, el més antic de Santa Coloma, ja es coneix on s’instal·larà la vela provisional que encabirà la seva activitat diària mentre durin les obres. Ho farà a un espai que l’Ajuntament té intenció d’adequar al passeig de Llorenç Serra, entre l’avinguda de Santa Coloma i el carrer Sant Joaquim. En aquell punt s’instal·larà la vela, un procés que s’iniciarà cap el mes de novembre d’aquest any i que durarà aproximadament uns tres mesos. La seva instal·lació té un cost d’1.017.000 euros.

La intenció del govern és que el trasllat dels paradistes es pugui fer com a molt tard a finals del primer trimestre del 2013. Aquest canvi provisional d’ubicació coincidirà, si res no canvia, a l’inici d’obres de l’edifici del mercat que segons el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma, Esteve Serrano (PSC) tindrà lloc entre maig i juny de l’any vinent. L’obra de l’edifici del Sagarra tindrà una durada d’uns 24 mesos, i la seva reinauguració està prevista per al mes de setembre del 2014.

 

El nou mercat

El projecte de remodelació del Sagarra contempla la conservació dels trets característics de la seva arquitectura, que és noucentista – vidrieres, cornises o rajoles- i la seva façana, ja que forma part del catàleg del patrimoni municipal. Pel que fa a la distribució, tindrà una única planta de venda (com ara) i una planta baixa on estaran situades les càmeres. Es renovarà per dins i s’instal·laran muntacàrregues i un ascensor. El nou mercat tindrà entre 25 i 27 paradistes (actualment n’hi ha 31).

A més de la reforma de l’edifici, el projecte també inclou la reurbanització de l’entorn del mercat. El projecte de reforma està subvencionat en part per la Generalitat, a través de la llei de barris (aportaria uns 2 milions d’euros) . El cost total podria ascendir a uns 4-4,5 milions d’euros (vela provisional inclosa).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure