El Marfil planta cara a l’Inter Movistar

29/09/2012 – En un partit vibrant i emocionant, els nois de Xavi Passarrius han demostrat que són capaços de guanyar a qualsevol. Però avui han acabat perdent 5-3 contra l'Inter Movistar

Segurament, l'Inter Movistar és el més proper a una constel·lació d'estrelles que hi ha en el món del futbol sala. Només el Barça se li pot comparar. L'entrenador del conjunt madrileny, Jesús Velasco, compta amb una desena de jugadors de màxim nivell, tots ells instal·lats en l'elit d'aquest esport. El Marfil és un modest al costat de l'enorme monstre verd que és l'Inter. A tots els nivells: història, trofeus, pressupost i jugadors. Però en els quaranta minuts que ha durat el partit que avui enfrontava a tots dos, el petit ha gosat igualar-se al gran. No només li ha plantat cara, sinó que l'ha posat contra les cordes i l'ha demostrat que de vegades cal molt més que el nom per poder ser millor. En qualsevol cas, la nòmina de futbolistes que integren l'avui rival colomenc és envejable. Compten amb Juanjo i Luis Amado, dos dels porters més regulars i segurs del món, amb la serenor i l'experiència d'Álvaro i Tobe, amb la fantàstica insolència de Bateria, amb la consistència d'homes com Rafael, Eka, Ortiz i Matamoros, amb el brillant compendi de moviments que és Betao i amb el que segurament és el jugador més brillant, amb la tècnica més depurada de tot el futbol sala mundial, l'argentí Matías.

Doncs malgrat totes aquestes credencials, el Marfil ha estat molt a prop de vèncer al Pavelló Caja Madrid d'Alcalá d'Henares. Perquè en lloc de sortir pressionats, l'equip de Xavi Passarrius s'ha demostrat disposat a no atemorir-se mai, a lluitar sempre i a intentar donar la sorpresa. Ni el primer gol local, obra de Betao, ha fet canviar ni una mica l'estat d'ànim dels colomencs. Han seguit insistint i s'han fet amb les regnes del partit i del marcador. Dues grans accions de Ruben han donat la volta al marcador. Primer en una bona falta col·locada on Luis Amado no esperava que la enviés. I després amb una gran assistència de primera per Sepe, que ha culminat una combinació fantàstica de l'equip. Matamoros ha tornat a empatar, amb un xut llunyà. Però abans del descans ha aparegut Dani Salgado per fer el 2-3.

Llavors, quan els jugadors enfilaven els vestidors, Chico ja començava a ser l'heroi del partit. En aquell moment ho era amb la recompensa de la victòria momentània. Al final del partit ha estat un heroi fictici, rebent lloances per parades que no han portat l'equip al triomf. Però en qualsevol cas, malgrat la derrota, Chico ha sigut la figura del partit, el jugador més determinant. A la segona part les seves aturades han mantingut al Marfil al partit. El rival ha augmentat la intensitat defensiva i s'ha fet amb la pilota. Matías ha empatat al 27'. Tot semblava encaminat cap a una victòria dels de verd. Controlaven, arribaven i xutaven. Només Chico impedia que marquessin. Durant molts minuts ha estat un tots contra Chico. Un total de 34 vegades ha rematat l'Inter Movistar. D'aquest remats, 28 han estat aturats pel porter del Marfil. Però al final la balança s'ha inclinat cap al costat que més pesava, per molt que Chico s'esforcés en fer contrapès. Bateria al 37' i Eka un minut més tard han acabat decidint el matx. En qualsevol cas, el Marfil ha tornat a demostrar que és un conjunt capacitat per fites de consideració. Rendint al nivell d'avui, els de Passarrius han de ser candidats al top vuit.

FITXA TÈCNICA

Inter Movistar: Luis Amado, Ortiz, Matías, Pola i Betao (cinc inicial); Rafael, Álvaro, Rivillos, Bateria, Matamoros i Eka

Marfil Santa Coloma: Chico, Rubén, Sepe, Dani Salgado i Adolfo (cinc inicial); Segura, Jhow, Busquets, Alex i Lluc

Àrbitres: Cordero Gallardo i Linares López. Grogues: Dani Salgado, Segura, Rubén i Jhow (Marfil Santa Coloma)

Gols: 1-0, Betao (minut 4); 1-1, Rubén (minut 7); 1-2, Sepe (minut 12); 2-2, Matamoros (minut 17); 2-3, Dani Salgado (minut 20); 3-3, Matías (minut 27); 4-3, Bateria (minut 37); 5-3, Eka (minut 38)