El Karate Can Peixauet, premiat per la Fundació Catalana per l’Esport

08/06/2017 – El projecte esportiu i social creat a Santa Coloma és una de les iniciatives triades entre 140 candidatures de tot Catalunya per rebre un reconeixement als Guardons de l’esport.

Des de fa molts anys, la identitat esportiva de Santa Coloma de Gramenet ha estat vinculada al karate. El projecte d’integració i cohesió que desenvolupa el Karate Can Peixauet, però, ha dotat aquesta tradició d’arts marcials de la ciutat d’una nova dimensió. La metodologia de treball del dojo és coneguda arreu d’Espanya i a nivell català és molt valorada.

Ahir, a l’Espai Endesa de Barcelona, es va celebrar la primera edició dels Guardons de l’esport, premis organitzats per la Fundació Catalana per a l’Esport amb la missió de reconèixer la tasca de 21 projectes esportius d’arreu de Catalunya que compten amb un objectiu comú: transformar positivament la societat.

Els guardons, repartits en sis categories, van rebre fins a 140 candidatures, però només 21 van endur-se un premi. La gala, conduïda per l’actriu Marta Bayarri, va aglutinar a nombroses personalitats del món de l’esport català. Entre ells, Gerard Figueres, Secretari General de l’Esport de la Generalitat, i Carles Combarros, president de la Fundació Catalana per a l’Esport.

En la categoria ‘Igualtat d’oportunitats’, camp adreçat a aquells projectes que, a través de la pràctica esportiva, hagin aconseguit millorar la convivència entre col·lectius, incrementar els nivells de cohesió, fomentar la igualtat entre persones i millorar la vida de col·lectius en risc d’exclusió, Santa Coloma va endur-se un dels guardons.

Com a exponent de l’Associació Juvenil Karate Can Peixauet, Lee Redondo va recollir el premi concedit a l’entitat colomenca, reconeixement que premia tota la feina educativa que ha realitzat el projecte amb infants i joves que viuen en un entorn complicat.

Redondo va acudir a la gala acompanyat per Jordi Chávez, tresorer de l’Associació, els alumnes Carlos Pérez i Mohamed Afendi, el vocal Roque Pascual, també gerent de Torribera, i la directora de la biblioteca de Can Peixauet, Lourdes Reyes.

Reconeixement de les autoritats

Els Guardons de l’esport també van comptar amb un ampli reconeixement de les autoritats presents dirigit cap als projectes premiats. “Aquests premis suposen un reconeixement per a tots aquells projectes que creen una societat millor a través de l’esport. Són moltes les hores invertides i la valentia per encapçalar aquestes iniciatives. Ho feu molt bé i esperem que amb la feina de la Fundació pugueu trobar vies de finançament”, valorava Carles Combarros.

Gerard Figueras, per la seva part, compartia el discurs del president de la Fundació. “Aquests guardons recullen la voluntat dels patrons de la Fundació i de la Secretaria General de l’Esport. Entre tots hem d’intentar fer més visibles aquelles petites coses que fan gran aquest país”, declarava per tancar la cerimònia.

Un dels aspectes més positius anunciats al llarg de la gala és la posada en marxa d’un sistema de micro mecenatge a través de la plana web de la Fundació Catalana per a l’Esport. D’aquesta manera, tots els projectes premiats podran rebre aportacions i finançament de tothom que vulgui aportar el seu suport.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM