El Karate Can Peixauet arriba a Bòsnia

09/09/2016 – Un projecte d’intercanvi entre joves colomencs i bosnians visita un entrenament del Karate Can Peixauet.

A banda de lluitar amb energia per la missió social del seu projecte, el Karate Can Peixauet demostra ser un espai obert on hi tenen cabuda altres iniciatives relacionades amb la integració, els drets humans i els joves.

Aquesta setmana, el dojo del sensei Lee Redondo rebria la visita d’un grup d’estudiants colomencs i bosnians d’entre 17 i 20 anys. Aquests convidats formen part d’un projecte d’intercanvi coordinat pel ‘Grup Eirene d’educació per la Pau’, entitat que rep el suport d’ERASMUS+ i que està integrada dins del Programa Joves i Cooperació de l’Ajuntament.

Des del dia 4 de setembre i fins al pròxim diumenge, alumnes de diferents instituts colomencs i una delegació de nou nois i noies de Bòsnia estan convivint plegats a Santa Coloma de Gramenet.

Guiats per diferents monitors del Grup Eirene, els joves han visitat diferents entitats, serveis municipals i equipaments. “Treballem temes de pau i cooperació. Aquest any, la temàtica principal era l’activisme per la pau. Hem fet debats i exercicis sobre la qüestió dels refugiats. A banda d’això, també es realitzen diferents activitats de coneixement grupal”, relatava Ferran Folgado, un dels monitors que supervisa l’intercanvi.

Aprendre karate

Una de les entitats que ha rebut la visita de l’intercanvi ha estat el Karate Can Peixauet. Tots els nois i noies participants trepitjarien una sessió d’entrenament dirigida per Lee Redondo, aprenent algunes ‘katas’ i realitzant diferents combats d’exhibició amb els alumnes del senpai. Abans, la delegació de Bòsnia rebria una xerrada a la Biblioteca Can Peixauet, acte en el qual podrien conèixer les línies mestres del projecte que coordina Redondo.

“Aquesta activitat la van seleccionar els mateixos estudiants. Van veure que aquest projecte era molt interessant per la forma com treballa amb joves amb problemes d’integració. Volíem que la gent de Bòsnia ho veiés per intentar-ho aplicar allà”, destacava Ferran Folgado.

Enguany s’ha celebrat la tercera edició de l’intercanvi i ara tocarà començar a preparar la visita que els alumnes de Santa Coloma realitzaran a Sarajevo durant la Setmana Santa de 2017.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM