El govern permetrà saltar-se el confinament municipal per a acudir a mítings electorals

Els catalans i catalanes, que des del passat 7 de gener només poden sortir de la seva localitat de residència per motius molt justificats, podran trencar aquest confinament municipal durant la pròxima campanya de les eleccions del 14 de febrer per a assistir a actes i mítings de partits. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va confirmar aquest dimarts que aquesta és una de les excepcions que figura en la declaració autoresponsable que la Generalitat obliga a signar a aquelles persones que han d’abandonar la seva població per alguna raó.

Budó va justificar aquesta mesura en la necessitat de preservar el dret a la participació política malgrat la pandèmia de covid-19 i això inclou l’assistència a actes polítics que ja estaran dissenyats “per a garantir les distàncies, els aforaments i totes les mesures de seguretat”. “Aquests actes i mítings seran reduïts i amb molta presència telemàtica”, ha subratllat, al mateix temps que ha considerat “un dret fonamental” l’assistència a aquests esdeveniments.

El Govern, després de les crítiques en les xarxes socials, va insistir hores més tard que existeix una resolució del Departament de Salut en la qual ja es permetia aquesta possibilitat, evitant aglomeracions i usant preferentment espais a l’aire lliure.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM