El Draft vol crear una escola de bàsquet low cost

07/10/2016 – El club ha començat a planificar un projecte d’escola de bàsquet femenina per a jugadores que no disposin de recursos econòmics.

Tot i gaudir d’una sòlida estructura d’equips exclusivament femenina (nou des del sènior ‘A’ fins al premini), el Draft Gramenet s’ha plantejat ampliar el projecte formatiu de l’entitat, fent un gir cap als sectors socials amb menys possibilitats.

L’entitat està començant a organitzar les línies mestres d’una escola de bàsquet ‘low cost’ dedicada a les nenes de Santa Coloma. L’objectiu del club és oferir un servei gratuït o a un preu totalment simbòlic i buscar patrocinadors que vulguin sumar-se al projecte per col·laborar amb les despeses de mutualitat, material i entrenadors.

L’escola, planificada per nenes d’entre 5 i 10 anys, vol obrir la porta d’accés al bàsquet a famílies de nenes que no es puguin permetre pagar grans quotes. “Hem d’aconseguir que les noies de Santa Coloma puguin gaudir del bàsquet sense que els diners siguin un impediment”, assegurava Domingo Rodríguez, membre de la junta del Draft i principal impulsor del projecte.

Actualment, la institució està mantenint contactes amb l’Ajuntament per veure on es podria desenvolupar aquesta iniciativa, ja que a la Bastida els horaris estan molt comprimits. Avui mateix s’ha efectuat una reunió i des de la regidora d’esports hi ha el compromís de trobar un espai adequat.

“Intentarem que l’escola sigui una realitat com sigui. L’escenari ideal seria oferir entre 10 i 20 places per començar”, declarava Rodríguez a aquest diari. El club s’està movent pels barris de la ciutat i inclús per esglésies i nuclis de molta immigració per recollir contactes de pares i mares interessats.

“A banda del factor social, disposar d’una escola de bàsquet és important per completar la piràmide formativa del club. Hi haurà nenes que només juguin per diversió i d’altres que puguin prosperar i acabin al primer equip”, advertia en Domingo.

‘Que la roba segueixi jugant’

A banda del projecte de l’escola de bàsquet, la directiva del Draft Gramenet ha activat una altra iniciativa dirigida als col·lectius amb menys possibilitats econòmiques. L’entitat colomenca ha inaugurat la campanya ‘Que la roba segueixi jugant’, acció que busca recollir roba esportiva per tal d’emmagatzemar-la i repartir-la entre les jugadores que més ho necessitin.

“Esperem que hi hagi un efecte d’allau. Hi ha moltes nenes que no disposen de possibilitats econòmiques i, inclús per pagar la quota, han de recórrer als serveis socials. Aquesta setmana jo mateix he comprat roba per una nena del Draft”, exposava Domingo Rodríguez.

La idea inicial és encarar la iniciativa cap el sector més jove i novell del Draft Gramenet. La franja d’edat que va de Premini fins a Infantil seria l’horitzó ideal. D’aquesta manera, les jugadores de superior categoria podrien col·laborar amb l’armari solidari, entregant roba que ja no els va bé per una qüestió de talla.

“Si veiem que la cosa funciona, inclús ens hem plantejat compartir la roba recaptada amb altres clubs de Santa Coloma de Gramenet. Parlarem amb les famílies perquè estiguin alerta i ens portin tot allò que puguin”, relatava Rodríguez.

Al pavelló de la Bastida, el Draft Gramenet ja té preparats uns armaris específics per recollir material. Des de la directiva s’espera que aquesta iniciativa sigui un èxit i serveixi perquè totes les seves jugadores entrenin en igualtat d’oportunitats.

Article anteriorA la final sense brillar (4-6)
Article següentAmb dignitat (4-6)

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM