El curs va començar sense beques menjador per un error informàtic

29/09/2016 – Els llistats de becats van arribar tard als centres.

El 12 de setembre a les 9:00h. del matí, el primer dia del curs, hi va haver confusió a les escoles de Santa Coloma. Les llistes de becats no havien arribat encara, així que quan els pares van apropar els nens als centres, els directors dels mateixos van haver de prendre la decisió de quedar-se els nanos o dir que el servei del menjador encara no funcionava per no tenir coneixement de quins infants tindrien dret a beca. “Hi va haver centres que van pensar que era culpa de l’Ajuntament i que havíem d’anar a donar explicacions, però no va ser així”, explica el tinent d’alcaldessa d’Educació, Diego Arroyo.

Els llistats de becats van arribar a les escoles a les 10:00h. degut a un error informàtic del Consell Comarcal del Barcelonès Nord, la delegació de la Generalitat encarregada de resoldre les sol·licitud de beques menjador. L’Ajuntament i el Consell van tancar els llistats de becats el divendres 9 de setembre, però en el moment de l’enviament dels mateixos a les escoles, el programa informàtic del Consell va fallar, cosa que va endarrerir la tinença dels llistats. Aquest any, però, és el primer que hi haurà tramitació conjunta de les beques des que l’Ajuntament col·labora en el finançament de les mateixes. Això vol dir que, a través d’un conveni amb el Consell Comarcal, s’ha unificat el procés de concessió, de manera que no resoldrà el Consell per una banda les seves beques i l’Ajuntament per una altra, sinó que els criteris de concessió de l’Ajuntament s’han implementat i serà el Consell qui resolgui les beques tenint en compte els barems econòmics de l’Ajuntament.

Cal recordar que el finançament de les beques menjador és competència de la Generalitat, però l’Ajuntament col·labora en el mateix -“El menjador a l’abast de tothom”- mitjançant dues vies: el finançament del 50% restant del 50% que finança el Consell Comarcal a través d’uns barems econòmics propis, i el finançament del 100% de les beques en casos que es compleixin les condicions econòmiques de les bases i d’empadronament, sempre fins als 6,20€ per menú del màxim legal.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM