El curs de sommelier, una collita ‘made in’ Santa Coloma que millora any rere any

Des de l’any 2014, l’Escola de Restauració Grameimpuls (empresa amb titulació pública) ofereix a totes aquelles persones en situació d’atur, majors de 18 anys i inscrites a l’Oficina de Treball l’opció de formar-se -sense cap cost – en el prestigiós, i de condició acurada quant a predisposició i presència, curs de sommelieria.
Una formació exclusiva, única i quasi personalitzada podríem dir, ja que únicament hi poden accedir 15 alumnes per edició i està vinculat amb el projecte de recuperació de la vinya d’en Sabater (el vi que s’obté de les veremes no es comercialitza, però serveix de material didàctic per a les classes de sommelieria) i amb la marca Santa Coloma Gastronòmica.

A més a més, les classes, amb una durada de 740 hores on es coneixen les diferents denominacions d’origen dels vins, altres tipus de begudes, l’elaboració de cartes, els productes selectes propis de sommelieria, gestió de cellers en la restauració, servei de vins… i es realitzen pràctiques en empreses del sector, es desenvolupen en un entorn idíl·lic, al bell mig del recinte de Torribera (pura natura) i amb unes instal·lacions, aules i material de gran valor i modernitat.

Amb l’expert docent de l’Escola de Restauració de Grameimpuls Pere Basart ens endinsem a l’Escola i ens dissecciona el curs més en profunditat. “El curs va començar en un moment molt bo fa quatre anys. Els alumnes han de superar unes proves. L’hostaleria és un vehicle per formar a les persones perquè així puguin trobar feina”, ens afirma. Per ell, com a amant de la seva feina, considera “un plaer aquesta inversió que fa en una feina que considera vocacional”, i on porta molts anys de dedicació.
“Fa anys que el tema dels vins s’ha posat de moda i provoca que molta gent vulgui estudiar la branca de la sommelieria, on hi ha moltes possibilitats de trobar feina. És una professió que mai acaba el seu procés d’aprenentatge”. I aquesta afirmació així ho reflecteixen les xifres, on gairebé 9 de cada 10 (89% més concretament) alumnes troben feina en aquest sector.

Els i les alumnes que finalitzen les hores lectives obtenen el certificat de professionalitat de nivell 3.A més a més, els tècnics i tècniques fan un seguiment mig any després de finalitzar el curs (mòdul de teoria i pràctica) i ajuden els alumnes a actualitzar el seu ‘curriculum vitae’ i a assessorar-los en el procés de cerca de feina Un curs que any rere any millora els seus números, com el vi.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure