El cos de serens es consolida a Santa Coloma

El projecte pilot d’un cos de serens i serenes de Santa Coloma de Gramenet, que es va iniciar al març del 2019 amb un equip de 18 persones, a les quals es van sumar altres 18 al gener, amb l’objectiu de millorar la sensació de seguretat i la convivència als carrers durant la nit, s’ha consolidat amb un total de 18.763 actuacions. El 10% d’aquestes intervencions, 1.862 han estat de suport directe a la ciutadania com, per exemple, l’acompanyament a persones durant la nit per a tornar a la seva casa o anar a una farmàcia, ajudar a persones que s’havien perdut o desorientat i orientar a turistes que visitaven la ciutat,.

El nou equip de 18 persones incorporades a través d’un pla d’ocupació per a majors de 45 anys, després d’haver superat el procés de selecció i formació, s’ha dividit en parelles, distribuïdes pels sis districtes de la ciutat en estreta col·laboració amb el cos de la policia local i els serveis municipals de via pública, neteja, medi ambient i residus, però sense interferir en les seves competències .

Un 11% de les actuacions s’han vinculat a la detecció d’incidències en l’espai públic, com l’enllumenat públic, els nivells de soroll o la supervisió del mobiliari urbà i els parcs i jardins per a comprovar l’estat de les papereres, senyals de trànsit. bancs i contenidors, entre altres.

De les actuacions dels serens destaquen amb diferència les relacionades amb la detecció d’incidències en neteja i residus, amb 14.628 parts (78%), entre els quals sorprèn el gran nombre destinat a la detecció d’abandonament de mobles al carrer (7.663). També han participat en esdeveniments multitudinaris, amb 125 actuacions de suport. A més, han realitzat 135 intervencions amb controls de comportaments molestos o incivisme.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure