https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com
El complex de Les Oliveres, a mig gas - Diari de Santa Coloma
 

El complex de Les Oliveres, a mig gas

29/07/13. La crisi impedeix culminar, com a mínim de moment, alguns serveis previstos inicialment en aquest multiequipament, com la comissaria i les places d’aparcament

29/07/13. La crisi econòmica està obligant les administracions a deixar aparcats projectes que s’havien planejat o bé a no poder culminar-los tal i com havien previst en un primer moment. Això és el que li ha passat a l’Ajuntament de Santa Coloma amb el complex de Les Oliveres, pensat per convertir-se en una nova centralitat a la ciutat ja que havia d’aplegar una escola bressol municipal, un camp de futbol, la nova comissaria de la policia local i un aparcament amb capacitat per a 200 vehicles. Dels quatre equipaments del complex, només es podran inaugurar, com a mínim de moment, la guarderia municipal i l’espai esportiu. Els altres dos depenen d’uns recursos que, a dia d’avui, no té l’Ajuntament.

En el cas dels aparcaments, falten uns 600.000 euros, segons assegura el regidor d’Urbanisme, Jordi Mas (PSC). “Si no hi ha disponibilitat pressupostària no es podran iniciar les obres dels pàrquings en aquest mandat”, apunta, tot deixant la porta oberta de cara a un futur. “No ho hem descartat definitivament, però ara per ara és impossible”. El pàrquing de Les Oliveres estava projectat per poder acollir també cotxes elèctrics.

El que sí està estudiant l’Ajuntament és tancar l’espai destinat a les places d’aparcament, la façana de les quals dóna al carrer Font de l’Alzina i està al descobert. “Estem valorant un sistema industrialitzat tipus pantalla que permeti tancar d’una manera digna aquesta part de l’equipament mentre no es decideixi el moment en què es pugui culminar” explica Mas, qui assegura que en tot cas això es farà després de la obertura de la llar d’infants i el camp de futbol, prevista per al setembre.

La comissaria, s’allunya
L’equipament que sembla que s’allunya del complex de Les Oliveres és la comissaria de policia local, que en un primer moment es va projectar al barri. El responsable d’Urbanisme Jordi Mas confirma el que des de fa més d’un any és un secret a veus. “La comissaria de policia local ja s’ha dit que no es farà, com a mínim en aquest mandat”, afirma Mas. Així, l’equipament de la guàrdia urbana continuarà al barri del Raval (carrer Sant Jordi) on, a més, s’han fet algunes obres d’adequació. L’Ajuntament de Santa Coloma també té intenció de posar en marxa una comissaria mòbil, per tal de cobrir els barris de la zona sud de la ciutat.

En el seu moment, la idea de traslladar la comissaria va aixecar alguns dubtes, fins i tot entre el propi veïnat de Les Oliveres, doncs el barri està molt a prop de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, situada a Can Franquesa. En aquest sentit, traslladar també la de la policia local suposaria concentrar en una mateixa zona -i allunyada del centre de la ciutat- dos recursos molt semblants.

El que no s’ha decidit és que es farà amb l’espai destinat per a la comissaria en cas que, finalment, es descarti de manera definitiva. Ja fa temps que des d’ICV-EUiA s’havia reclamat la obertura d’una alberg de joventut, una idea que mai va cristal·litzar i que, ara per ara, amb la crisi econòmica i la falta de crèdit, és gairebé impossible de reprendre.

Reurbanització dels entorns
La llar d’infants municipal i el camp de futbol estan pràcticament enllestits. El que s’està planificant ara són les obres per adequar l’entorn del complex de Les Oliveres. La idea de l’Ajuntament és que la reurbanització dels voltants del multiequipament estigui finalitzada per a l’estrena de la guarderia i del camp de futbol.

Les obres del complex de Les Oliveres van començar l’any 2009 i es van desenvolupar en dues fases. El cost total de l’estructura i dels equipaments ha estat de 4,5 milions d’euros.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure