El colomenc Samuel Aranda guanya el premi Ortega y Gasset

21/04/2016 – Per una imatge que mostra el moment d’una refugiada siriana quan agafa el seu fill que havia caigut de la barca on anaven, molt a prop de la costa de l’illa grega de Lesbos.

El fotògraf i periodista colomenc Samuel Aranda ha guanyat el premi Ortega y Gasset per una imatge, en blanc i negre, que mostra el moment d’una refugiada siriana quan agafa al seu fill que havia caigut de la barca on anaven, molt a prop de la costa de l’illa grega de Lesbos. Finalment, mare i fill van ser salvats per la gent que hi havia a la platja.

Aquesta foto, captada el 2 d’octubre i que va ser portada del diari ARA el 21 d’octubre de l’any passat, ha rebut aquest reconeixement per «la força i el dramatisme que transmet del drama dels refugiats que intenten creuar el Mediterrani», segons el jurat dels guardons.

Samuel Aranda, nascut a Santa Coloma de Gramenet el 1979, ha passat els darrers 15 anys documentant els conflictes, la migració i els problemes socials de tot el món, i actualment és col•laborador del diari nord-americà The New York Times. També ha treballat a Pakistan, Líban, Egipte, Iemen, Colòmbia, Xina, Transnístria, entre altres llocs, per a revistes com National Geogrpahic, Sunday Times Magazine, Stern, però també diaris com Le Monde i El País. Entre els premis que ha rebut per la seva trajectòria, el 2012 va ser guardonat amb el World Press Photo per una imatge de l’aixecament iemenita. Al mateix temps, Santa Coloma li va atorgar el Premi Ciutat. El 2006, la seva pel•lícula sobre immigrants africans que intenten arribar a Europa va ser premiada pel Premi Nacional de Fotografia Espanyola de ANIGP-TV. El 2015 va ser guardonat amb el premi Nikon Fotografia per la seva cobertura de la crisi de l’Ebola.

Article anteriorLa victòria es resisteix
Article següentUna ratxa impecable

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM