El Catgas facilitarà espais d’estudi als seus jugadors

09/06/2016 – El club presidit per Vicenç Garcia presenta un projecte que busca vincular la vida esportiva i la formació acadèmica del futbol base.

Vicenç Garcia mai deixa de preocupar-se pels ‘seus’ nens. Fa més de mitja vida que es dedica a mantenir el club degà del futbol sala nacional i, malgrat el pas dels anys, sempre ha tendit cap a l’evolució; no cap el conformisme.

Ahir a la tarda, la sala polivalent del Sercotel Ciutat de Montcada donaria la benvinguda a familiars, jugadors i autoritats del món local i de l’esport per presentar el projecte “CosiEsport, acompanyament de l’aprenentatge. Fem-ho possible!”.

A partir de la pròxima temporada, el Catgas Energia podrà oferir als seus jugadors un espai d’estudi que restarà obert cada dia d’entrenament. L’entitat ha redactat un conveni de col·laboració amb l’Institut d’Ensenyament Secundari Numància, centre situat a tocar de les pistes de Prat de la Riba, per poder disposar de la seva biblioteca durant tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres de 17:30h a 20h).

Les famílies que vulguin que els seus fills participin en aquest projecte ho podran sol·licitar de forma mensual mitjançant una inscripció. El servei serà gratuït i comptarà amb la col·laboració d’alumnes de Magisteri de la Universitat Ramon Llull.

Ells, al costat del psicòleg Oriol Mercadé i de Rafa López, jugador del primer equip del Catgas i imatge del projecte, seran les persones encarregades de coordinar i supervisar aquesta iniciativa.
L’objectiu que persegueix el FS Garcia és ben senzill: dotar els jugadors de la base d’eines per millorar el seu rendiment acadèmic i conscienciar els més joves de la importància dels estudis. El club, a més, disposarà de l’aportació econòmica de l’empresa de fisioteràpia CosiEsport, patrocinador principal del projecte.

“Formem persones per després formar millors esportistes. Aquesta frase de Vicenç Garcia és el leitmotiv del club. Fa molts anys que formem esportistes i persones, però ara creiem que ha arribat el moment d’anar més enllà”, destacava Juan Carlos León per obrir l’acte de presentació a l’Hotel Ciutat de Montcada.

Oriol Mercadé, per la seva part, exposaria les motivacions que han dut el Catgas a apostar per la convergència entre la pràctica esportiva i l’ensenyament. “Si tots ens unim, l’esport és positiu pels més joves, tant emocionalment, com físicament. Però si no remem en la mateixa direcció, els nens i nenes poden viure experiències negatives. L’únic que busquem és que tots els jugadors que passin pel Catgas puguin guardar un record positiu de la seva formació”, destacava.

Rafa López, futbolista de la primera plantilla del FS Garcia, serà la imatge del projecte i també s’implicarà en les hores d’estudi que els jugadors de la base disposin dins de l’Institut Numància. El cordovès està cursant la seva segona carrera universitària i sempre ha aconseguit compaginar esport d’elit i estudis.

“Els pares heu de jugar un paper molt important. Heu de fer entendre als nens que els estudis els poden garantir un futur millor. Un nen format no només disposarà de més eines acadèmiques, sinó que serà millor persona. El meu objectiu dins del projecte serà convèncer els jugadors que és possible compaginar l’esport d’alt nivell i la formació”, exposava Rafa López.

La presentació de “CosiEsport, acompanyament de l’aprenentatge. Fem-ho possible!” també comptaria amb la presència del tinent d’alcaldessa i regidor Diego Arroyo, del regidor Dani Salgado, de Pere Gran, gerent de Catgas Energia, i de representants de l’Institut Numància, de la Universitat Ramon Llull i de l’empresa CosiEsport. Javier Lozano, president de la LNFS, enviaria un vídeo de felicitació al club després de conèixer els detalls del projecte.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM