El CAP del carrer Major millora el seu servei d’urgències

La Consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, va visitar el passat divendres amb l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, el Centre d’Atenció Primària (CAP) Santa Coloma de Gramenet, situat al carrer Major del municipi. L’objectiu era visitar la renovada zona d’urgències del centre, que ha millorat els seus serveis oferint una zona de boxes d’observació, els quals contribuiran a una millor assistència en la prestació de serveis de salut i a una descongestió de l’espai.

Aquesta ampliació dels serveis d’urgències al CAP s’emmarca en el desplegament del Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PLANUC) i la inversió per part de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha estat de 275.000 euros. Ara, hi ha 300 m2 més, apart de la nova zona de boxes.

La visita es va produir a les 10 del matí i també hi van formar part representats de la plataforma Santako diu Prou contra les retallades en Sanitat i la Comissió Martí i Julià. Aquests van lliurar un manifest reivindicatiu a la consellera. Entre les peticions es trobava la de reduir el llarg temps d’espera per aconseguir cita. Respecte a les retallades, Vergés va assegurar que “la retallada del 6% de la despesa aprovada per la Generalitat no afectarà a les polítiques de salut ja que es tracta d’una inversió blindada”.

L’alcaldessa, per la seva part, va destacar la feina dels professionals de la sanitat a Santa Coloma i va posar de manifest els compromisos tractats a la reunió prèvia a aquesta visita amb la consellera: optimitzar els recursos per tractar la salut mental, de la mà del Departament de Salut, reduir les llistes d’espera a l’Esperit Sant i millorar l’atenció en el CAP de Singuerlín.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure