spot_img
spot_img

El Cap d’Any torna a la Plaça amb reticències comercials

22/12/2016 – Alguns bars es queixen que la festa s’allarga fins a les 5 de la matinada.

La Plaça de la Vila tornarà a ser, per segon any, l’epicentre de la festa la nit de Cap d’Any. “L’any passat va funcionar molt bé; la climatologia va fer bondat i molta gent va venir”, explica el coordinador de Cultura de l’Ajuntament, Pepe Velasco, qui creu que “si l’any passat vam ser unes 4.000 persones, aquest any serem el doble”. L’animació, que començarà a les 23:30 h., precedirà el tradicional raïm, i després començarà la dinamització de ‘Los 40 principales’.

Ara bé, no tothom està content amb la celebració. L’Agrupació de Comerciants (l’Agrupació) explica que hi ha una sèrie de locals nocturns que s’han queixat pel fet que la festa s’allargui fins a les 4 o les 5 de la matinada. “Això penalitza el comerç, i ja li hem comentat a l’Ajuntament –tot i que “no formalment”, puntualitza Pepe Velasco-. Pensem que la festa està molt bé, però s’hauria d’acabar abans per promoure el comerç la zona”, reconeix Rubén Corral, tècnic de l’Agrupació.

Pèrdues

Un dels locals afectats és el ‘Iobar’, del carrer Sant Carles. Sergio Ramos, el propietari, explica que “l’any passat, com la climatologia va ser bona, la gent es va quedar a la Plaça. Nosaltres vam perdre uns 6.000 euros en relació amb el Cap d’Any anterior”. Ramos es queixa que “l’any passat deien que duraria fins a les 2 h., però finalment va durar fins a les 5 h. Vaig voler fer una carta de reclamació per enviar-la a l’Ajuntament, però finalment cap bar la va voler recolzar”. El coordinador de Cultura Velasco reconeix que “aquest any encara no sabem a quina hora acabarà. L’any passat estava prevista la finalització a les 3 h., però finalment vam optar per allargar-ho fins a les 4 h. La nostra intenció és acabar tard perquè la gent pugui gaudir gratuïtament però sense perjudicar els locals”.

No és casualitat que els locals que es queixen s’ubiquin a prop de la Plaça de la Vila però no ben bé allà: són negocis acostumats a facturar una quantitat la nit de Cap d’Any; quantitat que l’any passat no van ingressar. És el cas del ‘Bar Jota’, el propietari del qual, Javier Cabrera, reconeix que “l’any passat vam perdre uns 4.000 euros en comparació amb l’any anterior; no va venir ni el 50% de gent. El problema és que només es beneficien els 4 bars que hi ha a la Plaça. Aquest any serà igual”, diu, resignat, Cabrera. El mateix explica Manuel Molina, propietari del ‘Room’: “Per què les ‘Festes de Gràcia’ es fan a tots els carrers i aquí només a la Plaça de la Vila?”, es pregunta.

Valor per a la ciutat

Per altra banda, locals com ‘La Taula Vella’ el ‘Línea Uno’ reconeixen la pèrdua de clients que els suposa la festa –“Aquest any, molt probablement, ni obrirem”, reconeix José Mª Santos, propietari de ‘La Taula Vella’-, però al mateix temps elogien el valor que té la iniciativa per a la ciutat. “Potser una forma equitativa de solucionar-ho seria fer un sorteig de l’explotació de les barres de beguda de la Plaça de la Vila, però allà, clar, hi haurien de participar els 400 bars de la ciutat”, conclou Santos.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM