El canal de queixes i suggeriments rep més de 2.000 comunicacions ciutadanes

S’ha resolt el 93% dels expedients de queixes i suggeriments i el 70% dins del termini màxim de 45 dies. Una tercera part de les peticions estan vinculades amb el manteniment de l’espai públic.

Durant el 2022, el canal de Queixes i Suggeriments (QUI) de l’Ajuntament va rebre 2.006 comunicacions per part de la ciutadania, entre queixes, suggeriments, demandes d’actuació i consultes, una xifra similar a la de 2021, quan se’n van rebre 2.173.

De les comunicacions rebudes, els serveis municipals implicats en la gestió de les QUI han resolt el 93% dels expedients, el que demostra l’eficàcia d’aquest canal de comunicació municipal al servei de la ciutadania. L’Ajuntament també manté en bones xifres pel que fa al temps de resposta als requeriments ciutadans: es van respondre un 70,74 % de les peticions dins el termini de compromís ciutadà, que és d’un màxim de 45 dies.

La via més utilitzada per fer arribar les sol·licituds ha estat el mitjà on line –web, xarxes i correu electrònic- (76%). Per contra, la ciutadania ha utilitzat menys les vies presencial (16%) i telefònica (8%).

Àmbits d’actuació

El 32,31% de les comunicacions ciutadanes tenen a veure amb el manteniment de la via pública i amb els parcs i jardins, però disminueixen un 2,42% respecte al 2021. Per volum de comunicacions, les relacionades amb contenidors, recollida de mobles i trastos vells i neteja (Serveis Urbans) representen el 15,76%; sobre seguretat, circulació i molèsties de llocs d’oci (Policia Local), el 12,86%; i sobre Llicències d’Obres, Activitats i Disciplina Urbanística, l’11,04%.

Disminueixen les queixes sobre la neteja de la ciutat i el servei de recollida de mobles i pugen les relacionades amb contenidors i solars que generen molèsties. Augmenten també les queixes i/o demandes d’actuació en relació amb sorolls i/o males olors d’establiments.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure