El Can Peixauet s’obre a la ciutat: tallers en instituts i lluita contra la violència masclista

24/11/2016 – El dojo dirigit per Lee Redondo visita diferents centres educatius de la ciutat i organitza un curs de defensa personal per a dones.

El Dojo Can Peixauet no només és un projecte social que mira pels seus membres; també està pendent de què passa al seu voltant. Ho demostra el fet que l’entitat accedeixi a col·laborar amb altres institucions de Santa Coloma pel bé de diferents col·lectius. Un d’ells són els joves; l’altre les dones.

El passat cap de setmana, el senpai Lee Redondo i el Dojo Can Peixauet s’unirien a l’entitat ‘Dones amb iniciativa’ per organitzar un taller d’autodefensa. La demostració, feta a Mas Fonollar, seria conduïda per Redondo i comptaria amb la participació d’unes setanta persones.

L’acte, organitzat dins del marc del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona (25 de novembre), va servir perquè moltes dones poguessin conèixer què fer en cas de patir una agressió.

“És molt difícil que una dona sense saber arts marcials pugui plantar cara a un home en un combat. Normalment la diferència de força és massa desigual. El més intel·ligent és ensenyar mètodes per fugir d’un intent d’agressió”, relatava Lee Redondo.

Durant el curs es “van treballar molt les luxacions a les articulacions i els cops en punts vitals com els testicles”, ja que l’objectiu d’una persona que és agredida “no és fer un combat amb el seu agressor”.

També a les escoles

A través del Programa d’Activitats Educatives Complementàries al currículum (PAECC), el Dojo Can Peixauet visitarà al llarg del curs 14 centres educatius de la ciutat per fer-hi exhibicions, xerrades i cursets.

Alguns instituts no van tenir temps d’apuntar-se a través del PAECC i contacten directament amb el Dojo. Aquest és el cas del Terra Roja, centre que rebria a Lee Redondo i a alguns dels seus alumnes fa uns dies.

“Expliquem què és el karate i quins són els seus valors. A més, presentem el projecte que duem a terme a Can Peixauet i per acabar fem una classe pràctica d’una hora per a tots els alumnes”, transmetia el senpai a l’hora d’explicar què es fa quan es visita una escola.

“Per fer aquestes coses compto amb la col·laboració d’alumnes meus, sobretot amb els casos més extrems que van arribar al projecte. Penso que és molt positiu que els nois i noies dels instituts els coneguin per veure cap a on et pot dur la mala vida”, recalcava Lee.

Quan els nois i noies dels centres coneixen el testimoni de persones com Mohamed Reda topen amb la realitat. “Allò que els alumnes dels instituts consideren un problema queda totalment en un segon pla quan coneixen detalls de les seves dels meus nois. Parlem de joves sense família, sense diners i que pateixen per menjar”, assegurava Redondo amb rotunditat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

Comments are closed.

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM