El calendari de les dones 2014 reivindica la presència de les dones en la política

05/12/13. Amb el títol «Dones polítiques», el calendari del 2014 té com a protagonistes a les dones de la ciutat que en algun moment de la seva trajectòria vital s’han dedicat a la política municipal. L’acte de presentació d’aquest anuari tindrà lloc el dia 11 (19.00) al Museu Torre Balldovina.

05/11/13. «Dones polítiques», aquest és el títol del calendari del 2014, on hi apareixen retratades les 42 regidores i exregidores, el total de les dones que han exercit responsabilitats polítiques a Santa Coloma des del primer mandat en democràcia (1979- 1983) fins a l’actualitat.

L’objectiu d’aquesta publicació és aportar visibilitat i reconeixement a les dones. Pel que fa al 2014, es vol fer visible la participació activa de les dones en política i al mateix temps reivindicar-la, ja que la paritat entre dones i homes en aquest àmbit, com en la resta d’àmbits de rellevància social, encara és una meta que està lluny d’haver-se assolit.

Així, el calendari vol fer seva aquesta reivindicació i, per això, recull tot un seguit de frases d’autores que han reflexionat sobre el fet de les dones en la política, des de teòriques feministes com Amelia Valcàrcel fins a protagonistes de la França revolucionària (Olimpia de Gouges) o de la Segona República espanyola (Clara Campoamor), incloent-hi també polítiques de l’època actual, com ara Michelle Bachelet o Ellen Johnson Sirleaf.

El calendari està estructurat per mandats, amb fotografies en grup de les regidores que ho van ser en cadascun dels períodes, fins arribar als 9 que n’hi ha hagut fins ara. Recull també una pàgina dedicada a les regidores d’Igualtat de Gènere, regidoria específica de l’Ajuntament de Santa Coloma des de l’any 1999. Finalment, el calendari de les dones dedica els dos últims mesos a les dues alcaldesses que fins ara ha tingut la ciutat: Manuela de Madre (1991-2002) i Nuria Parlon (l’alcaldessa actual).

La presentació del calendari de les dones 2014 tindrà lloc dimecres, 11 de desembre (19.00 hores), al Museu Torre Balldovina (plaça de Pau Casals, s/n). Totes les persones que hi assisteixin en rebran un exemplar. Com cada any, l’acte de presentació del calendari —una convocatòria que se celebra a Santa Coloma des del 2001— servirà com a cloenda de l’ampli programa d’activitats organitzades al llarg de l’any des del Departament de Polítiques d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure