El 98% dels ceps de la Vinya Sabater han arrelat

23/05/2015 – Combarros veu superades les espectatives.

El 98 per cent dels ceps han arrelat. No ho diu el Diari de Santa Coloma, ho diu amb un somriure d’orella a orella el responsable de la vinya d’en Sabater, l’enginyer agrònom Mcho-Spago Marsernic, un bosni de 52 anys, que porta fent arrels a Santa Coloma des de fa tres anys.

El regidor de Carles Combarros li dóna un copet a l’esquena i riuen. “Ha anat millor del que tothom esperava. Estic content pels nois de Grameimpuls que es formen i pels sommeliers que es formaran a l’Escola d’Hosteleria”.

Mex, com el coneixen els seus alumnes de Grameimpuls, explica que han plantat quatre varietats -picapoll i pansa blanques, i garrut i garnatxa negres- a set feixes, que han tancat per evitar possibles atacs de senglars o actes de vandalisme. “Entre les fileres de vinyes, plantarem lleguminoses per millorar les qualitats del sòl”, afirma.

Ceps
El sòl és bo, però encara és millor el que hi ha més amunt, on ara són els nois plantant nous ceps. Mex confia en el projecte, ja que ha deixat una feina fixa per a implicar-se en ell. “La terra és bona i el projecte, també”, sosté el cap de la vinya, que al seu país va treballar per a una multinacional holandesa.

El projecte supera els 100.000 euros. La preparació del terreny ha costat 18.000 euros a l’Ajuntament, que es gastarà altres 42.600 en el manteniment de la vinya, i idèntica quantitat aportarà l’INCAVI. Ara tot depèn del cel i la marinada, i del sol que banya la vinya.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure