El 9-N es podrà votar als instituts de la ciutat

03/11/2014 El proper 9 de novembre, els colomencs que així ho desitgin estan citats a participar en la consulta sobre quin futur volen per a Catalunya. S’instal·laran urnes als set instituts de la ciutat: Puig Castellar, Terra Roja, Les Vinyes, Torrent de les Bruixes, La Bastida, Numància i Can Peixauet.

La suspensió de la consulta alternativa que ha fet el Tribunal Constitucional no impedirà que els ciutadans de Santa Coloma de Gramenet puguin votar el proper 9 de novembre. En el moment de tancar aquesta edició planaven molts interrogants sobre el procés però tant el govern de la Generalitat com l’Assemblea Nacional de Catalunya (amb delegació a Santa Coloma) havien reiterat la seva voluntat de tirar endavant la consulta, malgrat la prohibició del TC.

A més, la xarxa local d’entitats a favor del dret a decidir, reunida dimarts, va deixar clar que el 9-N hi haurà mobilització a Santa Coloma per tal que els ciutadans es puguin expressar sobre el futur que volen per a Catalunya. Les urnes, així doncs, estaran al seu lloc.

En els dies previs, la Generalitat ja havia fet pública la llista de punts on els catalans es podrien adreçar per dipositar el seu vot. En el cas de Santa Coloma de Gramenet, s’han incorporat els set instituts públics del municipi: Puig Castellar, Terra Roja, Les Vinyes, Torrent de les Bruixes, La Bastida, Numància i Can Peixauet.

L’Ajuntament de Santa Coloma, tot i que el partit que té l’alcaldia, el PSC, no s’ha posicionat a favor de cap de les consultes (ni la primera ni la alternativa) havia garantit que cediria un espai municipal situat al centre de la ciutat. Sembla ser, però, que finalment i tot que el consistori ha mantingut la seva predisposició, la Generalitat només compta amb els instituts.

On anar a votar
Així doncs, els colomencs podran dipositar el seu vot en una urna. El lloc de referència on hauran de votar pot no coincidir amb el lloc habitual de votació, quan hi ha unes eleccions. El centre que li pertoca a una persona es pot consultar a www.participa2014.cat. El que compta és l’adreça que figura en el DNI i no pas en el padró municipal. Per aquest motiu, per poder votar és imprescindible aportar aquest document identificatiu.

A Santa Coloma, l’ANC va sol·licitar a l’Ajuntament que fes publicitat del 9-N a través de mecanismes oficials com el Full Informatiu. L’Ajuntament ha confirmat que el butlletí municipal inclourà informació sobre la jornada del 9 de novembre.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure