El 40% de les emprenedores assessorades per Grameimpuls han liderat el seu negoci

13/03/13. Ho revela la darrera memòria elaborada pel Servei de Foment Empresarial de l’empresa municipal, que recull dades de la darrera dècada. 

13/03/13. El Servei de Foment Empresarial de l’empresa municipal Grameimpuls ha assessorat en la darrera dècada a 4.385 dones, de les quals 1.750 han liderat la seva pròpia idea de negoci. Això vol dir un 40% del total. És una de les conclusions de la darrera memòria d’aquest servei, que ha analitzat dades dels últims deu anys.

 

El perfil de l'emprenedora atesa pel Servei de Foment Empresarial correspon al d'una dona d’uns 36 anys, de nacionalitat espanyola i amb estudis secundaris. Si es té en compte la seva situació laboral, en el moment de venir a informar-se es veu que el 59% estava en situació d’atur i el 28% treballaven per alguna empresa (l'altre 10% eren ja autònomes i un 3% eren dones inactives). Aquest perfil canvia una mica si es mira les dones que creen empresa, cas en que l’edat mitjana es situa en 37 anys llargs i un 79% són espanyoles. Pel que fa a la situació d’atur, el 69% estava sense feina abans de crear l’empresa, i el nivell formatiu que en tenia el 38% era d’estudis secundaris.

Per últim, en quant al tipus de negocis engegats per les dones, el 43% va emprendre en el sector comerç i el 25% va muntar un bar o restaurant.

 

Tot i l'elevat nombre de dones ateses, la proporció de dones emprenedores és inferior al d'homes emprenedors. És per aquest motiu que el consistori, a través de Grameimpuls, organitza any rere any accions de sensibilització envers l'emprenedoria, per informar a les dones que l'autoocupació pot ser una opció per treballar

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure