Diada de la Primavera, la festa de la convivència i la interculturalitat

Una festa que posa en valor la convivència i la interculturalitat als barris de la serra d’en Mena (el Fondo, Santa Rosa, el Raval i els Safaretjos). La jornada, que cada any aplega prop d’un miler de visitants, reunirà 22 activitats organitzades per 16 associacions, 6 centres educatius, 18 serveis i equipaments municipals i 2 centres de salut.

Sota el lema «El cor del barri», la Diada torna a reivindicar el sentiment de pertinença a la serra d’en Mena. L’amfiteatre del Motocròs esdevé l’epicentre de la jornada, amb activitats festives, artístiques i de foment d’un estil de vida saludable, adreçades a tots els públics. La Diada és una de les accions estratègiques del Projecte d’intervenció comunitària intercultural. Enguany, tornen a repetir-se les activitats més emblemàtiques com el «Jardí del barri» en què 400 escolars plantaran plantes al parc. I el «Tastet de tothom», on el públic podrà berenar tot degustant diferents plats d’arreu del món.Entre les desenes d’activitats que celebren la diversitat i la convivència, com la gimcana, un mural de flors, concerts o el joc de filtres antirumors, en destaca una de nova: el «Mapa de la felicitat», un plànol de grans dimensions de la serra d’en Mena on el veïnat podrà senyalar amb un gomet quins han estat els indrets, els carrers i les places que guarden un significat especial per a ells.

INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA

D’altra banda, el dia 25 (18.00), tindrà lloc a la Biblioteca Can Peixauet la 4a Trobada Comunitària de la Serra d’en Mena, on es farà balanç dels quatre anys d’aplicació del Projecte d’intervenció comunitària intercultural (ICI), una iniciativa implementada a la zona sur amb l’objectiu de potenciar la convivència i la igualtat d’oportunitats. L’ICI ha estat impulsat, des del 2014, per l’Obra Social “la Caixa”, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Fundació Carta de la Pau.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM