Devots de Cruyff i del futbol sala

27/06/2015 – La PB Johan s’inspira en el model d’èxit instaurat pel tècnic holandès al Barça per créixer com a institució.

Van començar com un grup d’amics i ara, després de molts anys fent barcelonisme, ja són una família de més de 150 socis. Des de la seva formació (1998), la PB Johan s’ha consolidat com un dels referents més destacats dins del nucli de penyes del Barça de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A Santa Coloma, com és lògic, lidera el sentiment culer de la ciutat. Els inicis de la penya, però, van girar al voltant de les males notícies. La mort d’un pare i la sortida de Johan Cruyff del FC Barcelona van precipitar els esdeveniments. Calia actuar.

“En Johan havia estat cessat pel Barça injustament. Llavors, una colla d’amics vam optar per fundar la penya per fer honor als seus èxits i a la figura del meu pare”, recordava Antonio Martínez, president de la PB Johan.

Durant els primers anys de vida, la penya barcelonista es va establir al Bar Jumilla de Santa Coloma, local on els socis “es reunien per veure els partits i per celebrar diferents actes”.

Des del seu naixement, l’entitat es va erigir com una institució activa, implicada en la defensa dels valors de Cruyff als mitjans de comunicació i amb el dia a dia del FC Barcelona. “Fins i tot vam començar a donar suport a diferents candidats a la presidència. Ho vam fer amb Lluís Bassat i amb Joan Laporta”, relatava Antonio Martínez.

Segons el president de la PB Johan, “un alt percentatge dels socis sempre ens hem identificat amb Catalunya”. “Jo em defineixo com a independentista. Sé que és un tema complicat i respecto totes les opinions, però m’agradaria que s’escoltés a la gent”, afegia Antonio Martínez.

Aquesta identificació és, en gran mesura, el motiu que explica els colors de la samarreta de l’equip de futbol sala que la penya va crear per tal de continuar creixent com a institució.

“La idea sorgeix de dues dones. Una era la meva. Els nostres fills jugaven al Ràpid i, com que vam veure que teníem possibilitats, vam decidir registrar un equip dins de la Federació Catalana. Des d’aleshores, tot els futbolistes de la plantilla de la PB Johan han de ser socis de la penya, condició que acaba resultant crucial per “per fer grup” i millorar la vida diària de l’entitat.

“L’activitat més potent que té la Penya Barcelonista Johan és l’equip de futbol sala. És el nostre ganxo de cara al públic”, reconeixia Antonio Martínez.

Començant des de la categoria més baixa, la Segona Catalana, l’equip de la penya ha aconseguit uns resultats esportius més que sorprenents. En pocs anys, la plantilla de Pedro Sánchez ha estat capaç d’encadenar tres ascensos de categoria, els dos últims de forma consecutiva.

La temporada vinent, la PB Johan jugarà a Tercera Divisió, compartint lliga amb dos històrics de Santa Coloma com el Sagarra i el Ràpid. “L’entrenador i la major part de la plantilla continuaran. Només farem tres fitxatges que ens aportin experiència”, destacava David Martínez, capità de la PB Johan.

La penya buscarà mantenir-se a Tercera, mentre celebra nous títols del Barça amb les seves clàssiques ascensions al Poblat Ibèric de Santa Coloma.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM