Cau una organització criminal d’origen georgià responsable de més de 40 robatoris

0
218
ACN – Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han desmantellat una organització criminal d’origen georgià responsable de més de 40 robatoris en domicilis a Catalunya. Hi ha nou detinguts per aquest motiu, a més de pels delictes de receptació i organització criminal.
El grup es diferenciava d’altres perquè s’organitzava en binomis d’home i dona a l’hora de marcar els immobles que volien robar. Això feia que passessin més desapercebuts per part dels veïns i dels policies que patrullaven per la zona. De fet, van utilitzar fins a quatre dones diferents, tot i que des de la policia georgiana es va comunicar que tenien intenció d’enviar-ne més a Catalunya.
Un cop es va iniciar la investigació, als agents els va cridar l’atenció que, tot i que l’organització tenia com a punts de trobada bars i altres llocs públics, el principal era una finca a la localitat de Badalona on s’hi reunien i celebraven festes amb altres integrants. Els dos germans líders de la banda són veïns de Santa Coloma de Gramenet, coneguts pels veïns i comerciants del barri i porten una vida aparentment normal.
Els investigadors han aconseguit determinar que l’organització criminal investigada, sota la tutela del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona, disposava d’una estructura de més de vint persones, totes d’origen georgià. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.