Desescalada a Santa Coloma: bars i restaurants obren les seves terrasses i convoquen nombrosos colomencs

L’entrada a la fase ha propiciat un augment evident de la mobilitat a Santa Coloma de Gramenet. La possibilitat de trobades fins a un màxim de 10 persones, la reobertura de terrasses, l’obertura de botigues –ja permesa la setmana passada a la fase 0,5– i els desplaçaments dins d’una mateixa regió sanitària han comportat noves imatges de vitalitat als carrers. Les limitacions, però, d’aforament a les terrasses de bars que l’Ajuntament de Santa Coloma hagi flexibilitzat la normativa d’ocupació de via pública per ajudar a la recuperació dels negocis que han estat mesos tancats. Pel que fa a l’horari de les terrasses, durant la fase 1, aquestes han de tancar a les 23h i cal mantenir una distància d’uns 2 metres entre taula i taula. De moment, no es pot entrar a cap local de restauració, fins a l’entrada de la fase 2. En l’àmbit comercial, les botigues i mercats colomencs han anat recuperant la seva activitat i normalitzant horaris. Cada dia que passa, més comerços han aixecat les seves persianes a la ciutat.

La fase 2 arribarà durant el mes de juny

No està clar quan la regió de Barcelona nord, on està Santa Coloma, entrarà a la fase 2, però podria entrar el 8 o el 15 de juny. Un gran canvi que implicarà el pas a la fase 2 són les trobades socials, que podran ser de 15 persones, encara que no convisquin a la mateixa llar. Quant a l’activitat física, també es permet en grups de 15 persones sempre que es practiqui un esport sense contacte i a l’aire lliure. Es manté, això sí, l’ús obligatori de la màscara i es recomana la distància de seguretat, però ja es podran fer visites a residències de gent gran.A més, qualsevol persona podrà fer esport de forma no professional i passejar durant qualsevol franja horària, exceptuant-hi la reservada per a la gent de més de 70 anys (de 10 del matí a 12 del migdia i de 7 de la tarda a 8 del vespre). També es permet el servei a l’interior dels locals amb un aforament del 40%, excepte els bars nocturns i les discoteques, i garantint la separació dels clients (sempre que no siguin persones que convisquin habitualment). Tampoc hi haurà servei a la barra i s’evitaran les cartes de productes d’ús compartit.

Més de 3.500 sancions durant l’estat d’alarma

Amb la fase 1 s’han relaxat les mesures de confinament arreu, tot i que continua vigent aquest estat d’alarma i les restriccions. Des del 14 de març i fins al 26 de maig, la Policia Local de Santa Coloma i els Mossos han interposat unes 3.509 sancions a ciutadans que s’havien saltat el confinament. L’incompliment d’aquestes normes ha suposat sancions de 600 a 30.000 euros, segons el cas.

Un centenar de persones es concentren a la plaça de la Vila

El passat dimarts, i convocades per les xarxes socials i entitats com els CDR de Santa Coloma, un centenar de persones van concentrar-se a la plaça de la Vila per reclamar als polítics que apostin pels serveis públics, com per exemple la sanitat. Els participants van desplegar pancartes i en tot moment van mantenir la distància de seguretat. L’acció es vol repetir cada dimarts a les 20h.

Ara més que mai comerç local

L’Agrupació de comerç i indústria de Santa Coloma de Gramenet ha engegat una campanya sota el nom «Per la salut de totes i tots, ara Santa Coloma». La campanya pretén els colomencs i colomenques comprin al comerç de la ciutat i així afavorir la recuperació de les botigues. A través de diversos vídeos, que s’han difós a les xarxes, es vol recordar la importància que té el teixit comercial en una ciutat com Santa Coloma.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure