De ciutat dormitori a ciutat turística

 

31/01/13. Santa Coloma vol reivindicar les seves “potencialitats”  i allunyar-se dels estereotips a través d’un pla estratègic de turisme

31/01/13. Santa Coloma vol desempallegar-se de l’estereotip de ciutat dormitori i mostrar sense complexes els seus atractius. Aquest és el principal objectiu del pla estratègic de turisme que la regidoria de Promoció de la Ciutat, juntament amb la Diputació de Barcelona, està desenvolupant des de fa mesos. Es tracta, en paraules de l’alcaldessa, Núria Parlon (PSC), “d’aprofitar les potencialitats de la ciutat”.

 

La iniciativa, que veurà la llum en les properes setmanes, inclou l’elaboració d’una plana web que recollirà informació sobre els recursos culturals, socials i gastronòmics de la ciutat. El pla sorgeix després d’un procés de consulta on ha participat un centenar de persones coneixedores la ciutat. La responsable de l’àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Santa Coloma, Susanna Abelló (CiU) explica que les entrevistes han servit per identificar els punts forts de la ciutat, que en són molts. “Cal allunyar-nos de la crònica negra que portem arrossegant durant anys”, assegura. Abelló, que es mostra molt il·lusionada amb els resultats del pla estratègic de turisme, insisteix en els elements característics de Santa Coloma: “el patrimoni; la diversitat cultural – que en tenim i és molt enriquidora-; els recursos naturals, com són el riu i la Serra de Marina i la gastronomia, amb l’àmplia oferta de restauració, l’estrella Michelin de la Lluerna i el futur projecte de la Bullipèdia”. 

 

La iniciativa ha comptat amb els recursos de la Diputació de Barcelona que ha assumit la contractació d’una consultoria externa per elaborar el pla (un 75% del cost) i l’Ajuntament, que ha aportat un 25%, uns 3.000 euros, que han anat destinats a la publicació d’una guia turística. 

 

La guia de butxaca, que porta per nom Santa Coloma fes-la teva, és la segona pota d’aquest projecte de promoció turística. El llibret es presentarà pels volts de Sant Jordi i recull informació de serveis de la ciutat. “La idea és que pugui ser utilitzada tant pels colomencs com per la gent de fora de Santa Coloma”, explica l’alcaldessa. Parlon insisteix en què la clau d’aquesta iniciativa de promoció econòmica en la seva versió on-line (la web) i en paper (la guia) és “trencar tòpics” i demostrar que la ciutat té molts elements per sentir-se orgullós. “Cada dia es belluguen per Santa Coloma més de 1.400 estudiants que es formen al campus de l’Alimentació de Torribera. Això és una potencialitat que s’ha d’aprofitar. Tenim equipaments de qualitat, com l’Auditori i el Teatre, hotel, cinemes i bones comunicacions”, clou.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure