Dani Salgado ja marca gols

20/05/2014 – El pivot de Marfil Santa Coloma ha pogut tornar a xutar a porteria quasi tres mesos després de ser operat d’un trencament parcial del tendó d’Aquil·les.

Els terminis per tornar a veure a Dani Salgado en una pista de futbol sala es van escurçant. Avui, la sessió de recuperació que ha viscut el ‘killer’ de Santa Coloma ha estat especial, ja que per primer cop ha pogut tornar a fer allò que més li agrada: marcar gols.

Sota la supervisió de Ferran Corbella, preparador físic, Javi Buil, fisioterapeuta, i del Dr Juan García-Nieto, Dani Salgado ha realitzat diversos circuits d’obstacles culminats amb rematades a porteria. Els primers xuts marxaven alts, però de mica en mica Salgado ha anat agafant sensacions.

L’entrenament de recuperació s’ha completat amb un recorregut de carrera contínua per la gespa del riu Besòs i amb circuits de treball físic a pista, per tal d’acostumar la cama de la lesió als impactes.

Mentre Dani Salgado realitzava la seva rutina d’exercicis hem pogut parlar amb el Dr García-Nieto i amb Javi Buil, per saber quin és l’estat físic del ‘killer’. “Han passat quasi tres mesos de l’operació i el Dani està seguint un procés de recuperació bastant ràpid”, afirmava el doctor de Marfil, Juan Garcia-Nieto.

Segons explica el metge del club colomenc, “per l’edat que té el Dani hauria d’haver tingut més problemes. S’ha recuperat com un noi de 18 anys. Sempre s’ha recuperat molt bé de totes les lesions”.

“L’objectiu és que estigui al cent per cent per començar la pretemporada a l’agost. Crec que al setembre ja estarà jugant amb normalitat, i espero que amb menys minuts dels habituals”, relatava també el Dr García-Nieto alhora que supervisava els exercicis d’entrenament de Salgado.

El treball de recuperació

Després d’acabar la fase de gimnàs i piscina, l’objectiu de la qual va ser recuperar la força muscular i la mobilitat articular, per tercera setmana seguida Dani Salgado està fent un treball de readaptació a pista.

“Busquem fer exercicis que s’equiparin als moviments que després ell haurà de realitzar a pista en partits normals”, assegurava Javi Buil, fisioterapeuta de Marfil. “Sobretot volem que torni a agafar confiança quan posi el peu a terra”, afegia també el fisio del conjunt colomenc.

Durant aquesta setmana, Salgado iniciarà un treball de velocitat màxima i de salts de màxima potència, i farà un pas més: començarà a introduir molt més la pilota en els seus exercicis, practicant xuts i situacions de control i conducció. Aquesta és la darrera fase abans de tornar a treballar fent exercicis col·lectius amb la resta de l’equip.

“Ara busquem molta qualitat de treball. Poques repeticions però efectives. El treball ha d’estar ben fet. No busquem molt volum de treball, sinó qualitat”, declarava Javi Buil durant la sessió d’entrenament. El fisioterapeuta de Marfil calcula que “en unes tres o quatre setmanes i segons com ell es vegi” Dani Salgado podrà començar a sentir-se part del grup.

“S’ha portat molt bé. Des del primer minut s’ha implicat molt en la recuperació i hi ha dedicat moltes hores. Té moltíssimes ganes de tornar amb l’equip i de fer moltes coses”, deia per acabar Javi Buil, una de les ombres de Dani Salgado, al costat de Ferran Corbella i el Dr García-Nieto.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM