Crítiques a les retallades de la llei de dependència

26/07/12. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon (PSC) ha criticat avui les retallades en la llei de la dependència una mesura aprovada pel govern de l’estat que tindrà un impacte directe sobre moltes famílies colomenques. 

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon (PSC) ha criticat avui les retallades en la llei de la dependència una mesura aprovada pel govern de l’estat que tindrà un impacte directe sobre moltes famílies colomenques. De fet, a Santa Coloma hi ha 2074 persones que reben un servei o ajut de la dependència i 177 més ja han iniciat els tràmits o estan pendents de la resolució. Per això, des del govern de la ciutat es considera una “greu vulneració” aquesta tisorada ja que “és una manca de sensibilitat envers un col·lectiu molt vulnerable”. “Els afectats per aquesta greu vulneració no són números, sinó veïns i veïnes amb noms i cognoms, i és per això que ens veiem en l’obligació de denunciar aquesta situació de regressió dels drets dels nostres ciutadans”, ha afirmat Parlon.

El tinent d’alcalde Raúl Moreno, que dirigeix una de les dues àrees municipals actualment amb més demanda (Benestar i Famílies; l’altra àrea sol·licitada també és Promoció Econòmica), també ha manifestat que sobre la població amb dependència de Santa Coloma, l’aplicació de les retallades suposarà “un impacte molt gran en la part de la població que més pateix els efectes de la crisis, la gent gran, les dones, i aquells que es troben en situació de dependència”.

Dona major de 80

Els efectes de les retallades suposaran, entre d’altres, la reducció de l’aportació econòmica, l’endarreriment en la resolució de casos o el copagament d’alguns serveis.  A Santa Coloma, gairebé El perfil del beneficiari de la Llei de la Dependència és  una dona de més de 80 anys, amb un grau de dependència II, que té com a servei una cuidadora no professional (principalment un familiar).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure